Τραγωδία στα Τέμπη: 29 Νεκροί μετά από σύγκρουση τρένων – Πάνω από 85 τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία στα Τέμπη: 29 Νεκροί μετά από σύγκρουση τρένων – Πάνω από 85 τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγικό δυστύχημα με τρένο συνέβη το βράδυ της Τρίτης έξω από τα Τέμπη. Επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική και βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες. Για νεκρούς και σοβαρά τραματισμένους επιβάτες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένους μιλούν οι Αρχές.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22, εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:20 και βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Το MEGA βρίσκεται στον τόπο της τραγωδίας και καταγράφει τις τελευταίες εξελίξεις. Στο τρένο επέβαιναν συνολικά 350 άτομα, μεταξύ αυτών και πολλά νεαρά άτομα που επέστρεφαν σπίτι τους μετά απ΄τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Τα άτομα που βρίσκονταν στα πρώτα βαγόνια βρήκαν ακαριαίο θάνατο καθώς η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, ενώ μέχρι στιγμής τυπάρχουν 29 νεκροί και πάνω από 85 τραυματίες. Σημειώνεται πως 194 άτομα συνολικά που έχουν διασωθεί, είναι κάλα στην υγεία τους, ωστόσο υπάρχουν άτομα που έιναι εγκλωβισμένα στιςε αμαξοστοιχίες.

Το μεγαλύτερο κομμάτι, αλλά και τα μηχανολογικά κομμάτια των τρένων έχουν εκσφενδονιστεί σε μεγάλη από απόσταση.

Κλιμάκια της πυροσβεστικής αλλά και της ΕΜΑΚ έχουν σπεύσει στο σημείο, προκειμένου να βοηθήσουν τις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένα.

Η εταιρεία Hellenic train δεν έχει εκδώσει ακόμα καμία

Τέμπη: «Πάμε και όπου βγει» – Τι κατήγγειλε επιβάτης μετά τη σύγκρουση των τρένων

Ένας επιβάτης, κατήγγειλε πως ο ένας μηχανοδηγός μιλούσε με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και ειπώθηκε η φράση «πάμε και όπου βγει».

«Άκουσα μέσω των ασυρμάτων και είπαν αυτό το πράγμα. Όταν το ακούς αυτό το πράγμα είσαι προϊδεασμένος. Μας καθυστέρησαν λόγω φόρτου κίνησης των σιδηροδρομικών γραμμών και ότι θα καθυστερήσουμε 15 λεπτά γιατί είναι μονής οδού. Μάλλον έπρεπε να καθυστερήσουμε περισσότερο».

Δείτε το πρωινό ρεπορτάζ του MEGA από τον τόπο του δυστυχήματος:

Αφήστε μια απάντηση