Το Ισραήλ στέλνει επιπλέον δύο αεροσκάφη για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Το Ισραήλ στέλνει επιπλέον δύο αεροσκάφη για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Δύο ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη θα φθάσουν την Τρίτη (10/8) στην Ελλάδα, ούτως ώστε να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών, σε συνέχεια της σημερινής επικοινωνίας των πρωθυπουργών Κυριάκου Μητσοτάκη και Μπένετ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβεία στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα το απόγευμα προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του και την υποστήριξη του στην Ελλάδα καθώς αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές που μαίνονται.

Σημειώνεται πως ο κ. Μπένετ ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την απόφασή του να αποστείλει δυο ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα ώστε να συνδράμουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην χώρα.

Η βοήθεια, όπως επισημαίνεται, προστίθεται σε εκείνη των Ισραηλινών πυροσβεστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα και δραστηριοποιούνται σε συντονισμό με τo ελληνικό πυροσβεστικό σώμα. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει αποστείλει 16 πυροσβέστες, που έφτασαν στη χώρα μας την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Παράλληλα, εκπέμπεται το μήνυμα πως το Ισραήλ στέκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού σε ώρα ανάγκης.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράνι, ανέφερε ότι «αυτό αποτελεί μια επιπλέον έκφραση της φιλίας μεταξύ των λαών του Ισραήλ και της Ελλάδας και της δυνατής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Αν και το επίπεδο του συναγερμού στο Ισραήλ για πυρκαγιές είναι ακόμη υψηλό δεν έχουμε κανένα δισταγμό να τείνουμε χείρα βοηθείας».

Πηγή: Reporter.gr

Αφήστε μια απάντηση