Το αποτύπωμα της ταινίας του Μπαντέρας σε Μηχανιώνα και Αγγελοχώρι

Το αποτύπωμα της ταινίας του Μπαντέρας σε Μηχανιώνα και Αγγελοχώρι

Μετά από μία πάρα πολύ κοπιαστική ημέρα για όλους τους συντελεστές της ταινίας “The Enforcer” (ηθοποιούς, κομπάρσους, μέλη συνεργείου κλπ κλπ), ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα στη Μηχανιώνα (στην οδό Πολυτεχνείου) και στο Αγγελοχώρι (στη παραλία Ριβιέρα). Για ένα 24ωρο όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην περιοχή μας, είτε με θετικά, είτε με αρνητικά σχόλια. Ομως, όπως λένε και οι Αμερικάνοι, ακόμα και η “γκρίζα διαφήμιση”, διαφήμιση είναι.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η επανάληψη των ονομάτων “Μηχανιώνα” και “Αγγελοχώρι” έγινε πάρα πολλές φορές σε όλα τα ΜΜΕ, όλης της Ελλάδας και πως αυτή η αναφορά έφερε στο επίκεντρο της συζήτησης τον Δήμο Θερμαϊκού. Εστω και για ένα 24ωρο, έστω και για μερικές ώρες…

Βεβαίως, από εκεί και πέρα, στο κάδρο μπαίνει η αντιμετώπιση που είχε όλο αυτό το θέμα από την τοπική κοινωνία, το πως το χειρίστηκαν οι τοπικοί άρχοντες (για παράδειγμα ο δήμαρχος με την περιβόητη ανάρτησή του) και τι άφησε στον τόπο το πέρασμα του Αντόνιο Μπαντέρας απο εδώ.

Με βεβαιότητα, απολύτως τίποτα! Εκτός από την εφήμερη δημοσιότητα του ενός 24ωρου. Η ταινία γυρίστηκε στο “Μαϊάμι” και όχι στη Μηχανιώνα και επομένως αυτό θα καταλαβαίνουν οι θεατές όταν με το καλό προβληθεί η ταινία ανά τον κόσμο. Η Μηχανιώνα, ίσως να βρίσκεται στα ψιλά γράμματα των τίτλων τέλους, μαζί (ίσως) με ένα ευχαριστώ για τη συμμετοχή και τη βοήθεια των κατοίκων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ομως, ποιος αλήθεια κάθεται να διαβάσει τα ψιλά γράμματα στο τέλος μιας ταινίας και ποιος θα δώσει πραγματική σημασία στο που έγιναν τα γυρίσματα; Το πιθανότερο είναι να ετοιμάζει τα πράγματά του για να φύγει από το σινεμά ή να αλλάξει κανάλι στην τηλεόραση.

Το όποιο αρνητικό είχε αυτό το πέρασμα από την καθημερινότητα της περιοχής και την αναστάτωση που προκάλεσε, το αφήνουμε, γιατί κάποιοι είναι έτοιμοι να μας πούνε μίζερους και γκρινιάρηδες…

Αφήστε μια απάντηση