Τους Τρεις Ιεράρχες τίμησε με μεγαλοπρέπεια η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Θερμαϊκού-Το μήνυμα της αντιδημάρχου Παιδείας

Τους Τρεις Ιεράρχες τίμησε με μεγαλοπρέπεια η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Θερμαϊκού-Το μήνυμα της αντιδημάρχου Παιδείας

Τους προστάτες τους Τρείς Ιεράρχες τιμά σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα του Δ. Θερμαϊκού. Οι Ιεροί Ναοί του Δήμου μας κατακλύστηκαν από τις Σημαίες των Σχολικών Μονάδων, από μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στις ακολουθίες τιμώντας τους προστάτες των Ελληνικών και Χριστιανικών γραμμάτων τους τρείς μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας μας , τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Οι εκδηλώσεις για την μεγάλη Σχολική Γιορτή πλαισιώνονται και από παρουσιάσεις και ομιλίες σε κάθε Σχολική Μονάδα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Στην Επανομή γίνονται ιδιαίτερες εκδηλώσεις σύμφωνα με την παράδοση που υπάρχει. Οι Σύλλογοι Γονέων των Σχολικών Μονάδων εναλλάξ τελούν μνημόσυνο και διαβάζονται τα ονόματα των κεκοιμημένων για τους οποίους οι συγγενείς τους κάνουν δωρεές που διατίθενται στις Σχολικές Μονάδες. Είναι μια παράδοση που τελείται στην Επανομή κάθε χρόνο αυτή την ημέρα.

Στο μήνυμά της η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ζηφκοπούλου – Παπακώστα Σοφία – Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Θερμαϊκού – αναφέρει: «Εύχομαι σε όλους, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, οι προστάτες των Ελληνικών και Χριστιανικών γραμμάτων οι Τρείς Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και οι διαχρονικές αξίες που πρεσβεύουν να φωτίζουν και να καθοδηγούν το έργο τους. Το έργο και οι διαχρονικές αξίες που υπάρχουν στα κείμενά τους αποτελούν πηγή έμπνευσης και πολύτιμο βοηθό για την επίτευξη των στόχων και την επιτυχημένη διαχείριση και την διαπαιδαγώγησης της νεότητας. Χρόνια Πολλά σε όλους.»

Εμπνευσμένοι από τους τρείς Μεγάλους Πατέρες η εκπαιδευτική κοινότητα σε αγαστή συνεργασία με την Διοίκηση του Δ. Θερμαϊκού προχωράει το έργο της, στηρίζοντας την επίτευξη των στόχων των μαθητών και των μαθητριών αλλά και τις προσδοκίες των οικογενειών τους.

Η Διοίκηση του Δήμου είναι κοντά στην Εκπαιδευτική Κοινότητα και μέσα στον προγραμματισμό της είναι η λειτουργία νέων Σχολικών Μονάδων και Δομών που θα διευκολύνουν και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της Εκπαίδευσης στον Δήμο μας. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων η Τελετή βράβευσης των Αριστούχων Μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου 2023 και θα υπάρχει ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση