Τι κάνω εάν νοσήσω από Covid ενώ παραθερίζω; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι κάνω εάν νοσήσω από Covid ενώ παραθερίζω; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι κάνω εάν νοσήσω από Covid στο νησί; Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς ταξιδιώτες.
Την επίσκεψη του κορωνοϊού δέχονται αρκετοί, κυρίως νέοι, ενώ απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Αν το τεστ βγει θετικό, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών θα πρέπει να μείνουν για 5 μέρες καραντίνα, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό και φυσικά να μην βγάλουν τη μάσκα τους.

Όσοι βρεθούν θετικοί θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών, καθώς αν αψηφήσουν τη νόσο μπορεί όχι μόνο να γίνουν αιτία διασποράς, αλλά και να επιβαρύνουν την υγεία τους.

«Ένας νέος που θα βγει σε ένα κλαμπ μπορεί να μολύνει άλλους 50 με 100. Κι αυτοί οι ίδιοι περνώντας μια ίωση με ξενύχτι ηλιοθεραπεία υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση του οργανισμού και αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες να συμβεί μια οποιαδήποτε επιπλοκή», σημειώνει ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

Χιλιάδες τα κρούσματα στα νησιά

Ξεπέρασαν τις 2.300 μολύνσεις μέσα σε μία εβδομάδα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα, ενώ περισσότερα από 200 κρούσματα εντοπίστηκαν σε Καβάλα και Θάσο και 2733 σε Σποράδες και Μαγνησία.

Δεδομένου ότι πλέον δεν υπάρχουν σε ισχύ μέτρα, ακόμη κι αν είναι κάποιος θετικός μπορεί να επιστρέψει στη βάση του, αφού πλέον δεν χρειάζεται να επιδείξει αρνητικό τεστ.

Η χρήση μάσκας όμως και μάλιστα υψηλής προστασίας είναι επιβεβλημένη.

Ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες δείχνει να υποχωρεί, ωστόσο οι επιστήμονες περιμένουν αύξηση στον αριθμό των θανάτων που μπορεί να ξεπεράσουν και τους 300 την εβδομάδα.

Δείτε το θέμα από το δελτίο εδήσεων του MEGA:

bestcity

bestcity

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.