Την ανιούσα παίρνουν και πάλι οι τιμές των καυσίμων – Με τα 2.5 ευρώ «φλερτάρει» η αμόλυβδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ανιούσα παίρνουν και πάλι οι τιμές των καυσίμων – Με τα 2.5 ευρώ «φλερτάρει» η αμόλυβδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πραγματικα τρελή πορεία καταγράφει η τιμή της αμόλυβδης που από τα τέλη Οκτωβρίου εχει αυξηθεί κατα 6 λεπτά ανα λίτρο και ανεβαίνει πλέον καθημερινά ξεπερνώντας την τιμή του πετερελαίου κίνησης. Η μέση τιμή διαμορφωθηκε στα 2,11 λεπτά ενώ στα νησιά φτάνει ακόμη και τα 2,5 ευρώ.

Τιμές…καλοκαιριού στα καύσιμα

Σταθερά πάνω από τα δύο ευρώ βρίσκεται πλέον η μέση τιμή των καυσίμων. Τιμές που είχαμε να δούμε από το καλοκαίρι και προκαλούν ίλιγγο στους καταναλωτές που κόβουν ακόμα και από τρόφιμα για να βάλουν λίγη βενζίνη στα οχήματα τους.

Το τελευταίο διάστημα τα καύσιμα τσιμπάνε σχεδόν κάθε μέρα και από ένα λεπτό με την μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης την Τετάρτη να φθάνει τα 2 ευρώ και 11 λεπτά, τα 2,3 ευρώ (2,292) άγγιξε η ενισχυμένη και τα 2 ευρώ και δέκα λεπτά το πετρέλαιο κίνησης (2,095).

Η ανοδική πορεία των καυσίμων

Είναι ενδεικτικό ότι από τέλη Οκτωβρίου η τιμή της αμόλυβδης μέσα μία εβδομάδα αυξήθηκε κατά έξι λεπτά ξεπερνώντας πλέον και το πετρέλαιο κίνησης. Η ανοδική πορεία των καυσίμων, αυξάνει το κόστος μεταφορών, συμπαρασύροντας τις τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα.

«Το πετρέλαιο κίνησης θα πρέπει να επιδοτηθεί στην αντλία με 15 λεπτά όπως τα είχανε τον Απρίλιο μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου γιατί βοηθάει κυρίως τους επαγγελματίες» ανέφερε η πρόεδρος Βενζινοπώλων Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

Σε ποιες περιοχές χτυπάει κόκκινο

Με τιμές καλοκαιριού έρχονται πλέον αντιμέτωποι οι κάτοικοι της νησιωτικής Ελλάδας. Στην Πάτμο η απλή αμόλυβδη ξεπέρασε τα 2,5 ευρώ, μία τιμή που βλέπουμε και στη Λέρο, πάνω από τα δύο ευρώ και 40 λεπτά η Μήλος, η Νίσυρος και οι φούρνοι Ικαρίας.

Με αυτές τις τιμές, οι καταναλωτές κάνουν σαφάρι για να βρουν τα φθηνότερα πρατήρια της περιοχής τους. Χαμηλότερες τιμές όμως δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη βενζίνη.

Δείτε το ρεπορτάζ από το MEGA:

Αφήστε μια απάντηση