Ταλιμπάν: “Θα κόβουμε χέρια και πόδια”

Ταλιμπάν: “Θα κόβουμε χέρια και πόδια”

Σοκάρουν οι δηλώσεις των Ταλιμπάν, σχετικά με την «πολιτική» που θα εφαρμόσουν στο Αφγανιστάν, καθώς μέσα στα σχέδια τους είναι και η επιστροφή εκτελέσεων και ακρωτηριασμών, που αυτή τη φορά ίσως να μην γίνονται δημόσια!

Κανείς δεν θα μας πει ποιους νόμους θα έχουμε στη χώρα μας, δήλωσε ο Μουλά Νουρουντίν Τουράμπι, ένας εκ των ιδρυτών του κινήματος και νυν υπουργός Φυλακών στο Αφγανιστάν, σημειώνοντας πως οι εκτελέσεις και οι ακρωτηριασμοί χεριών θα επιστρέψουν στη χώρα, αν και πιθανώς δεν θα διεξάγονται πλέον δημόσια.

Σε συνέντευξή του στο Associated Press, o Μουλά Νουρουντίν Τουράμπι είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι οργισμένες αντιδράσεις για τις εκτελέσεις που διεξήγαγαν στο παρελθόν οι Ταλιμπάν μπροστά σε μεγάλα πλήθη ή σε στάδια, και προειδοποίησε τα ξένα κράτη να μην αναμειχθούν στις υποθέσεις της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

«Όλοι μας επέκριναν για τις τιμωρίες που επιβάλαμε στο στάδιο, αλλά εμείς δεν είχαμε μιλήσει ποτέ κατά των δικών τους νόμων και ποινών. Κανείς δεν θα μας πει ποιους νόμους θα έχουμε στη χώρα μας. Θα ακολουθήσουμε το Ισλάμ και θα διαμορφώσουμε τους νόμους μας βάσει του Κορανίου», είπε ο Τουράμπι μιλώντας από την Καμπούλ.

Ο Τουράμπι εξήγησε ότι οι υποθέσεις όσων κατηγορούνται για κάποιο αδίκημα θα παρουσιάζονται ενώπιον δικαστών (μεταξύ των οποίων και γυναίκες) αλλά η βάση των νόμων του Αφγανιστάν θα είναι το Κοράνι. Οι τιμωρίες που θεωρούνται βάρβαρες στα περισσότερα κράτη του κόσμου θα επιστρέψουν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

«Ο ακρωτηριασμός χεριών είναι πολύ αναγκαίος για την ασφάλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν, επισημαίνοντας ότι το μέτρο έχει αποτρεπτική δράση. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κυβερνητικό συμβούλιο εξετάζει εάν η επιβολή των ποινών θα πρέπει να γίνεται δημόσια ή όχι, και δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την πολιτική που θα ακολουθήσουν.

Ο Τουράμπι, που έχασε ένα πόδι και ένα μάτι πολεμώντας τα σοβιετικά στρατεύματα τη δεκαετία του ’80, θα είναι επικεφαλής των φυλακών στη νέα κυβέρνηση του Αφγανιστάν.

Την προηγούμενη φορά που το κίνημα κατείχε την εξουσία, ο 60χρονος σήμερα Τουράμπι ήταν επικεφαλής του υπουργείου για τη «Διάδοση της Αρετής και Αποτροπή της Ανηθικότητας».

Εκείνη την εποχή, ο κόσμος καταδίκαζε τις σκηνές που εκτυλίσσονταν στο στάδιο της Καμπούλ ή μπροστά από το τζαμί Ιντ Γκάχ, όπου τα άτομα που βρίσκονταν ένοχα για παραβίαση της Σαρία τιμωρούνταν δημόσια, μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Πηγή: usay.gr

Αφήστε μια απάντηση