Συνεχίζεται το κρύο, έρχεται και η “Κάρμελ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζεται το κρύο, έρχεται και η “Κάρμελ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα, Παρασκευή, ασθενείς τοπικές και αρκετά διάσπαρτες βροχές, προβλέπονται στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην ηπειρωτική χώρα, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, με γενικά αίθριο καιρό. Μόνο στη βόρεια Ελλάδα το σκηνικό θα είναι πιο συννεφιασμένο, με αυξημένες νεφώσεις.

Ωστόσο, μεταβολή του καιρού θα προκαλέσει μια διαταραχή το βράδυ από τα βορειοανατολικά, με βροχές και χιονόνερο στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ημιορεινά των συγκεκριμένων περιοχών, μάλιστα στην Μακεδονία και τη Θράκη χιόνια θα πέσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα, από τα 400μ και πάνω.

Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα το μεσημέρι, θα πλησιάσει τους 11 στα κεντρικά και βόρεια, και 12-13 στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Και στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν από 10 στα βόρεια, μέχρι 14-15 στα νότια τμήματα.

Οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη 4-6 μποφόρ, το βράδυ και στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγη τοπική συννεφιά, και χωρίς βροχές. Το κρύο θα παραμείνει, με τη θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου και βόρειο άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και βροχές αργά τη νύχτα στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-6 το βράδυ 7 μποφόρ.

Δείτε τον καιρό από το MEGA:

Αφήστε μια απάντηση