Συνεχή κρούσματα στις παιδικές κατασκηνώσεις-Γονείς ακυρώνουν και παίρνουν πίσω τα παιδιά

Συνεχή κρούσματα στις παιδικές κατασκηνώσεις-Γονείς ακυρώνουν και παίρνουν πίσω τα παιδιά

Εκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται στις κατασκηνώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς, με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 και συνεχώς να αυξάνοται. Καθημερινά, όπως αποδεικνύεται, εντοπίζονται νέα περιστατικά μέσω της διαδικασίας ιχνηλάτησης.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων μετά τα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί σε πολλές περιπτώσεις κατά την πρώτη περίοδο έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρά, με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να καλούνται να πάρουν επιπλέον μέτρα συνήθως -με δική τους πρωτοβουλία- ώστε να προλαμβάνουν παρόμοιες καταστάσεις και να μειώνεται ο κίνδυνος είτε εμφάνισης κάποιου κρούσματος είτε εξάπλωσης σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος
.

Σημειώνεται ότι υπάρχει μεγάλος φόβος πως τα κρούσματα μπορεί να αγγίξουν τις επόμενες ημέρες ακόμα και τα 500 καθώς λόγω της ηλικίας των παιδιών, στα ομαδικά αθλήματα και τα παιχνίδια, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κρατηθούν αποστάσεις και η εξάπλωση είναι ιδιαίτερα γρήγορη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά πληροφορίες, πολλά είναι τα θετικά κρούσματα που προκύπτουν σε παιδιά που έχουν φύγει από τις κατασκηνώσεις με τους γονείς τους και πηγαίνουν για rapid test σε σημεία που βρίσκονται κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ ή ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Ολ΄ αυτά έχουν αναγκάσει πάρα πολλούς γονείς (και από την περιοχή μας) να ακυρώνουν τις συμμετοχές των παιδιών τους στις κατασκηνώσεις ή εάν έχουν ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα, να διακόπτουν και να παραλαμβάνουν τα παιδιά, επιστρέφοντας στο σπίτι. Μια κατάσταση σίγουρα δύσκολη και δυσάρεστη…

Αφήστε μια απάντηση