Συνάντηση Τζιτζικώστα – Πατουλίδου με τους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών

Συνάντηση Τζιτζικώστα – Πατουλίδου με τους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση των εκπροσώπων των λαϊκών αγορών με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Συνάντηση, που ήταν η πρώτη, μετά την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού Μάκη Βορίδη, για τη δημιουργία νομικών προσώπων, που θα έχουν την ευθύνη διαχείρισης των λαϊκών αγορών.

Στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους των λαϊκών αγορών ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής, ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών
Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Κώστας Καρυπίδης και ο πρόεδρος του σωματείου μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης « Μακεδονία» Γιώργος Χρυσαφίδης.

Όπως υπογραμμίστηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ήταν μία κοινή προσπάθεια, που είχε θετική κατάληξη, ικανοποιώντας ένα αίτημα χρόνων. Πλέον μετά την απόφαση αυτή και τη δημιουργία των νομικών προσώπων αναμένεται να απλουστευτούν οι διαδικασίες για την καλύτερη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Παράλληλα τονίστηκε η κρίσιμη στήριξη που παρείχαν ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης και γενικότερα η ένωση περιφερειών Ελλάδας.

Να σημειωθεί, ότι συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί και μία ειδική εκδήλωση, παρουσία του κ. Βορίδη, στην οποία θα αναλυθεί το νέο νομικό πλαίσιο.

Οι εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών έθεσαν και στον Τζιτζικώστα τα σημαντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές, μετά τη ενεργειακή κρίση. Όπως του ανέφεραν, οι αυξημένες τιμές, σε όλους τους τομείς, που αφορούν την παραγωγή προϊόντων, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι τιμές.

«Παρατηρούμε το εξής φαινόμενο», είπαν «το τελευταίο χρονικό διάστημα να έχουν αυξηθεί οι καταναλωτές που επισκέπτονται τις λαϊκές αγορές. Ωστόσο παρά το γεγονός αυτό έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη τους».

Επίσης έγινε και συζήτηση αναφορικά με τον επικείμενο εκσυγχρονισμό του κανονισμού λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Τέλος, ζήτησαν από τον κ. Τζιτζικώστα να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε να ενταχθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές.

Πηγή φωτό και κειμένου: grtimes.gr

Αφήστε μια απάντηση