Συνάντηση Πατουλίδου για τις λαϊκές αγορές

Συνάντηση Πατουλίδου για τις λαϊκές αγορές

Η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελο Δερετζή και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας και Θράκης Βασίλη Μακρίδη ενόψει της τελικής μορφής του νομοσχεδίου που αφορά στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις των Ομοσπονδιών για τον εκσυγχρονισμό τους καθώς και η αντίθεσή τους στα σημεία τριβής και στις ανατροπές που προβλέπονται στο προσχέδιο νόμου που εστάλη σε πωλητές και παραγωγούς λαϊκών αγορών από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τους βρίσκει αντίθετους.

Είναι γεγονός πως υπάρχει μεγάλο θέμα με τον νέο νόμο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για τις λαϊκές αγορές, καθώς οι εκπρόσωποί τους θεωρούν πως μπαίνουν στο χώρο μεγάλες ανώνυμες εταιρίες αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία τους.

«Η μεταρρύθμιση με στόχο να εκσυγχρονιστούν και να ενδυναμωθούν οι λαϊκές αγορές δεν μπορεί να γίνει σ’ ένα συγκρουσιακό περιβάλλον. Οι υπάρχουσες αρρυθμίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται δεν θα λυθούν ανοίγοντας νέα πεδία αντιπαραθέσεων γι’ αυτό και παρουσιάζονται προτάσεις εκσυγχρονιστικού χαρακτήρα από την πλευρά των εκπροσώπων όλων των ομοσπονδιών όλης της χώρας», αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης.

Αφήστε μια απάντηση