Συγκλονιστική αποκάλυψη για τον γιατρό που χειρούργησε την αδικοχαμένη Γωγούλα

Συγκλονιστική αποκάλυψη για τον γιατρό που χειρούργησε την αδικοχαμένη Γωγούλα

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη στην οποία προχώρησε ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης για τον ιατρό ο οποίος ελέγχεται για τον άδικο θάνατο της 14χρονης στην Επανομή που κατέληξε έπειτα από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου για να αντιμετωπίσει την παχυσαρκία της έπειτα από μπούλινγκ που δεχόταν στο σχολείο όπως είχε καταγγείλει ο πατέρας της.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη ανέφερε πως αν και ο συγκεκριμένος ιατρός είχε καταδικαστεί πριν από 9 έτη για θάνατο άλλου ασθενούς εξ αμελείας, η εισαγγελία ουδέποτε ενημέρωσε τον ιατρικό σύλλογο για την επίμαχη απόφαση ώστε ο Σύλλογος να κρίνει αν συντρέχουν λόγοι επιβολής πειθαρχικών ποινών ή ακόμη και αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε βέβαια πως οι σχετικές αποφάσεις των Ιατρικών Συλλόγων στηρίζονται σε αρκετούς παράγοντες και δεν εκδίδονται αυτόματα με κάθε καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, το αρμόδιο δικαστήριο δεν προσκόμισε καν τα στοιχεία στο αρμόδιο όργανο.

Σχολιάζοντας την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού ο κ. Τριανταφυλλίδης δήλωσε πως κάτι τέτοιο είναι «ασύλληπτο και αδιανόητο. Ο Υπουργός Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν απαντά στο ερώτημα αν θα έπρεπε να χειρουργεί εν έτει 2021 ο καταδικασθείς, με αμετάκλητη εφετειακή απόφαση, γιατρός που χειρούργησε την αδικοχαμένη Γωγώ. Μένω άναυδος» και πρόσθεσε «Είναι συγκλονιστική η ομολογία του κ. Κοντοζαμάνη ότι έπρεπε να κατατεθεί η ερώτησή μου για το τραγικό γεγονός του θανάτου της 14χρονης Γωγώς για να ασχοληθεί το Υπουργείο Υγείας με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Πηγή: voria.gr

Αφήστε μια απάντηση