Στο MEGA: Αντιπαράθεση Καπραβέλου-Μανουσάκη για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Στο MEGA: Αντιπαράθεση Καπραβέλου-Μανουσάκη για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Την πρωτόγνωρη για μήνα Αύγουστο πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σχολίασε ο κ. Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», με τον κ. Γιώργο Μανουσάκη, Πρόεδρο των εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου να στέκεται στο μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών.

«Εδώ και 15 ημέρες είπα ότι ξυπνάει ο εφιάλτης του 3ου και 4ου κύματος. Η διασπορά του ιού είναι τεράστια και η πίεση στο ΕΣΥ είναι πολύ μεγάλη. Σήμερα όλες οι κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου είναι καλυμένες. Τα περιστατικά με τη Δέλτα παρουσιάζουν πολύ γρήγορη επιδείνωση. Κανείς αυτή την στιγμή στη ΜΕΘ δεν είναι εμβολιασμένος, είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Οι υγειονομικές ανάγκες είναι πολύ άσχημες, γιατί δεν μπήκαμε ακόμα στα δύσκολα. Πέρυσι αυτή την εποχή δεν είχαμε πίεση στο σύστημα υγείας. Πέρυσι δεν είχαμε το όπλο στα χέρια μας και αυτό είναι το κρίμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Καπραβέλος.

«Όλες οι αναφορές σε όλο τον κόσμο, συμπίπτουν με τις δικές μας παρατηρήσεις. Οι εμβολιασμένοι έρχονται με απλή συμπτωματολογία, και το δρόμο προς την εντατική κατά συντριπτικη πλειοψηφία, πάνω από 95% την έχουν οι ανεμβολίαστοι. Είναι μεσήλικες μεταξύ 50 και 65 ετών εκείνοι που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Οι υγειονομικές περιφέρειες δίνουν κλίνες από αυτές που προορίζονται για άλλα νοσήματα.», πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει να λείψει κανείς, δεν έχουμε την πολυτέλεια. Ο νόμος έχει και επιστημονική βάση και ηθική βάση. Έπρεπε να γίνει. Έχουμε μικρό πρόβλημα, ήμασταν στην αρχή 15% ανεμβολίαστοι, κανείς από αυτούς ψεκασμένος. Υπάρχει τέτοια παραπληροφόρηση…το 15% έχει γίνει τώρα 5%.», σημείωσε.

Από πλευράς του ο κ. Μανουσάκης τόνισε πως: «οι ανεμβολίαστοι στο νοσοκομείο του Λασιθίου είναι 40. Έχουμε 12 συναδέλφους, εκ των οποίων οι 8 που νοσούν τις τελευταίες 3 εβδομάδες. Είναι πολύ ανησυχητικό γιατί υπάρχει εσωτερική διασπορά και σε εμβολιασμένους. Ο κίνδυνος δεν είναι ο ανεμβολίαστος υγειονομικός, αλλά ο απρόσεκτος υγειονομικός. Το περνούν ελαφρά. Αν η κυβέρνηση επιμείνει στο μέτρο της αναστολής θα έχουμε πρόβλημα. Είμαστε μικρό νοσοκομείο.»

«Το να απομακρυνθούν αυτοί οι συνάδελφοι χωρίς μισθό είναι κάτι πρωτόγνωρο. Η ρύθμιση της κυβέρνησης είναι τιμωρητική. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος των αντιεμβολιαστών είναι ο κ. Μητσοτάκης με την εμμονή του στην υποχρεωτικότητα. Θα διαλυθούν τα νοσοκομεία θα φταίει η κυβέρνηση θα φταίνε και τα ΜΜΕ.», τόνισε.

Ο διάλογος συνεχίστηκε σε έντονο ύφος με τον κ. Μανουσάκη να στέκεται σθεναρά απέναντι στην υποχρεωτικότητα.

«Είναι ανεπίτρεπτο και ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του υγειονομικού να συμβάλει με την πράξη του στη μετάδοση μιας τέτοιας θανατηφόρου νόσου. Η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει όλη την εικόνα της πανδημίας. Το μέτρο της καθολικότητας είναι υποχρεωτικό. Ο συνάδελφος μπερδεύει τα επιστημονικά δεδομένα με ένα μέτρο πολύ αυστηρό που δικαιολογείται με την έννοια της κρισιμότητας της κατάστασης. Η πίεση από την πολιτεία στο υγειονομικό σύστημα να εμβολιαστεί.», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος.

«Το εμβόλιο πρέπει να έχει καθολικότητα στον χώρο της υγείας», υπογράμμισε.

Αφήστε μια απάντηση