Στο Φανάρι η τελετή παρασκευής και έψησης του Αγίου Μύρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Φανάρι η τελετή παρασκευής και έψησης του Αγίου Μύρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεχωριστή μέρα σήμερα για το Φανάρι, καθώς στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου πραγματοποιήθηκε η τελετή για τον καθαγιασμό του Αγίου Μύρου. Τη διαδικασία που τελείται κάθε δέκα χρόνια ευλόγησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Με εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε σήμερα ο καθαγιασμός του Αγίου Μύρου στον πάνσεπτο πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Ιστορική μέρα, όχι μόνο γιατί το γεγονός επαναλαμβάνεται κάθε 10 χρόνια, αλλά διότι πρώτη φορά στην ιστορία Οικουμενικός Πατριάρχης για τέταρτη φορά ευλόγησε την Παρασκευή του Αγίου Μύρου.

Το Άγιο Μύρο από το κέντρο της Ορθοδοξίας αποστέλλεται σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες για τη χρήση του στο μυστήριο της βάφτισης

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για την Αυτοκρατορική Πύλη
Τον αποτροπιασμό του τον βανδαλισμό της της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO εκφράζοντας τη θλίψη του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Σύμβολο της Χριστιανοσύνης και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστική κληρονομιάς.

Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO επανέλαβε την ανησυχία του Οργανισμού για τις επιπτώσεις της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τόνισε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τις τουρκικές αρχές.

Αφήστε μια απάντηση