Στο Αγιο Ορος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Αγιο Ορος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Αγιο Ορος βρίσκεται από χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. H Βατοπαιδινή αδελφότητα υποδέχθηκε με τρόπο πανηγυρικό τον κ.κ. Ελπιδοφόρο συνοδευόμενο από άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στελέχη και κληρικούς της αρχιεπισκοπής Αμερικής. Στην υποδοχή παρέστη και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Κατά την προσφώνησή του ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ τόνισε την σημασία του Αγίου Όρους, το οποίο όπως το χαρακτήρισε είναι το στολίδι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Μητρός Εκκλησίας. Χαιρέτισε την ανάδειξή του σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και τον διαβεβαίωσε για τις προσευχές των μοναχών για τον ίδιο και το έργο του. Αναφέρθηκε στην αγάπη του Σεβασμιωτάτου και την εκτίμησή του για τον Μοναχισμό και το Άγιον Όρος, και γενικά για την συμβολή του στα δρώμενα της Εκκλησίας και μάλιστα στα δύσκολα δεδομένα του τόπου όπου τον έταξε η θεία Πρόνοια.

Σήμερα, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, επισκέφθηκε το κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους την 28η Φεβρουαρίου 2022 μαζί με συνοδεία ιερέων και λαϊκών από την Αμερική.

Τον αρχιεπίσκοπο μαζί με την συνοδεία του συνόδευσε στους χώρους της Μονής ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Μαρτίνος.

Την σεπτή συνοδεία υποδέχθηκαν ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αρχιμ. Βαρθολομαίος και οι πατέρες της Μονής. Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος απηύθυνε χαιρετισμό στον κ. Ελπιδοφόρο ευχαριστώντας τον για την υποστήριξή του στην Μονή Εσφιγμένου και εξαίροντάς τον για το έργο του και την μαρτυρία του ορθοδόξου βιώματος που δίδει στην Αμερική, φέρνοντας «νέο αέρα» στην τοπική Εκκλησία.

Στην αντιφώνησή του ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, μίλησε για την ισορροπία μεταξύ μοναχικού και ενοριακού τρόπου ορθόδοξης μαρτυρίας στον κόσμο και ζήτησε ενώπιον της παρευρισκόμενης αρχής του Αγίου Όρους, πολιτικού διοικητή κ. Μαρτίνου, την λύση της κατάληψης τού κεντρικού κτηρίου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, την οποία χαρακτήρισε ως «απόστημα, το οποίο χρειάζεται τομή βαθειά και ξεκαθάρισμα». Επίσης πρόσθεσε ότι «ελπίζει πως οι υπεύθυνοι θα ακούσουν αυτή τη φωνή της κοινής λογικής και θα προβούν στις ενέργειες που απαιτούνται» για να επανέλθει η αδελφότητα στο κεντρικό κτήριο της Μονής.

Δείτε το βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση