Στον εισαγγελέα στέλνει ο Χαρδαλιάς την υπόθεση του κορωνοπάρτι στο κάμπινγκ της Επανομής

Στον εισαγγελέα στέλνει ο Χαρδαλιάς την υπόθεση του κορωνοπάρτι στο κάμπινγκ της Επανομής

Αναστάτωση σε Πολιτική Προστασία και Όμιλο Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ) προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Εσπρέσο για Κορωνοκάμπινγκ στην Επανομή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ομάδα ατόμων το περασμένο Σάββατο έκανε κάμπινγκ χωρίς μάσκες στην περιοχή της παραλίας Επανομής με ένα εκ των αυτοκινήτων να φέρει σήμα της Πολιτικής Προστασίας.

Ο συντάκτης του άρθρου Βαγγέλης Καράλης μίλησε στην εκπομπή «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη», το ζωντανό ραδιοφωνικό περιοδικό του Ράδιο Θεσσαλονίκη και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εφημερίδα έχει στην κατοχή της βίντεο το οποίο δείχνει ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού το οποίο φέρει το σήμα της Πολιτικής Προστασίας και δέκα άτομα τα οποία πίνουν τον καφέ τους έχοντας στήσει στην άμμο εξοπλισμό με πλαστικά τραπέζια και καρέκλες.

Η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πολιτική Προστασία επισημαίνοντας ότι θα στείλει και το δημοσίευμα και όλα τα στοιχεία στις αρχές προς διερεύνηση αντιποίησης άσκησης δημόσιας υπηρεσίας.

“Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Espresso», με τίτλο «Το κορωνοκάμπινγκ της Πολιτικής Προστασίας», το οποίο μάλιστα αναπαράγεται άκριτα από ιστοσελίδες και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, το οποίο εικονίζεται να φέρει τα διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας, δεν σχετίζεται εργασιακά με την Πολιτική Προστασία με οποιονδήποτε τρόπο. Ο ίδιος είναι μέλος της οργάνωσης εθελοντών «Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.), το δε εικονιζόμενο όχημα είναι ιδιωτικής χρήσης και δεν ανήκει ούτε στο δυναμικό της εν λόγω οργάνωσης εθελοντών.

Ως εκ τούτου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, το δημοσίευμα και όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία θα αποσταλούν άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης του αδικήματος της αντιποίησης άσκησης δημόσιας υπηρεσίας (Π.Κ. 175)”.

Τι λέει ο ΟΦΚΑΘ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. Χρήστο Ράμο, ένα από τα άτομα, το οποίο έιναι κάτοχος του αυτοκινήτου που φέρει το διακριτικό της Πολιτικής Προστασίας, είναι μέλος του ΟΦΚΑΘ και βρέθηκε στο σημείο κατόπιν έκκλησης για βοήθεια διότι ένα από τα οχήματα των υπολοίπων κόλλησε στις λάσπες.

«Ο ΟΦΚΑΘ δεν έχει καμία σχέση με το δημοσίευμα της Εσπρέσο. Από τα 8 άτομα το ένα είναι μέλος της ομάδας.
Ο άνθρωπος καλέστηκε από άτομο να βοηθήσει στο ξεκόλλημα του αυτοκίνητου από τις λάσπες και για να τον ευχαριστήσουν τον κάλεσαν να πιει ένα καφέ μαζί τους. Το αυτοκίνητο είναι ιδιωτικής χρήσης και όχι του ΟΦΚΑΘ και είναι επιλογή του συγκεκριμένου ατόμου να βάλει το διακριτικό της Πολιτικής Προστασίας. Απολογήθηκα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διότι με κάλεσαν και τους εξήγησα ότι ο συγκεκριμένος ναι μεν είναι στην ομάδα αλλά ο ΟΦΚΑΘ δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό».

Πηγή: Thessnews.gr

Αφήστε μια απάντηση