Στην Περαία η Ζαχαράκη, επισκέφθηκε τη Σχολή Τουρισμού

Στην Περαία η Ζαχαράκη, επισκέφθηκε τη Σχολή Τουρισμού

Στην Περαία βρέθηκε χθες η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Η υφυπουργός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος της ζήτησε να ενισχύσει τη σχολή Τουρισμού και πρότεινε τη διεθνοποίηση των προγραμμάτων σπουδών και την ενίσχυση των υποδομών.

Oπως είπε ο κ.Τζιτζικώστας η Περιφέρεια προετοιμάζεται για την επανεκκίνηση του τουρισμού και συζήτησε για την επόμενη μέρα από την πανδημία και την αξιοποίηση των ειδικών μορφών τουρισμού, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξιδιώτη που έρχεται στην περιοχή.
Στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τέθηκε το θέμα της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για τη δραση “Cities of gastronomy” της Unesco.

Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο ΙΕΚ Τουρισμού της Περαίας η κ. Ζαχαράκη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θερμαϊκου, Γιώργο Τσαμασλή και συζήτησαν για θέματα που αφορούν στη Σχολή.

Νωρίτερα, η κ.Ζαχαράκη επισκέφθηκε το ΙΕΚ Τουρισμού στη Περαία, ξεναγήθηκε στους χώρους της σχολής και ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία της από την διευθύντρια Ξένη Γερνά.

Στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη, ο υφυπουργός δήλωσε ότι “έβαλαν τα θεμέλια για την εκπόνηση μιας στρατηγικής για την ανάπτυξη των Ειδικών Μορφών Τουρισμού. Μέρος του σχεδιασμού ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, όπως είπε, είναι η αναβάθμιση του ΙΕΚ Τουρισμού στην Περαία.

Αφήστε μια απάντηση