“Στεκόμαστε δίπλα στους καθηγητές και τα παιδιά μας”

“Στεκόμαστε δίπλα στους καθηγητές και τα παιδιά μας”

Θέση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να συμπτύξει τμήματα τμήματα σε τρία σχολεία του Δήμου Θερμαϊκού πήρε η παράταξη “Θερμαϊκός-Νέα Πορεία” του Γιάννη Μαυρομάτη.

Αναλυτικά:

“ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Πληροφορηθήκαμε για την εντολή, περί σύμπτυξης τμημάτων σε σχολικά συγκροτήματα, που έχει δοθεί από το υπουργείο Παιδείας, σε τρία σχολεία του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα, στο 2ο Λύκειο Περαίας, στο Γυμνάσιο Νέων Επιβατών και στο 1ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας. Μιλούμε για δημιουργία νέων τμημάτων που από 20 ανεβάζουν τον αριθμό των παιδιών σε 27 ανά τμήμα, κατά μέσο όρο!

Δηλαδή, αντί να μειώνονται οι μαθητές ανά τάξη, αυξάνονται.

Πέραν του ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωροταξικά στα σχολεία του Δήμου μας, καθώς το 1,5 τ.μ ανά μαθητή καταστρατηγείται, βρισκόμαστε ακόμη εν μέσω πανδημίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ως παράταξη «Θερμαϊκός-Νέα Πορεία», στεκόμαστε δίπλα στο διδακτικό προσωπικό των σχολείων μας και δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε μια τέτοια εξέλιξη και φυσικά δίπλα στους γονείς και στους μαθητές, μην επιτρέποντας να τεθούν σε κίνδυνο συγχρωτισμού και ταλαιπωρίας.

Δεν θυσιάζουμε την υγεία των παιδιών μας για χατίρι κανενός…”

Αφήστε μια απάντηση