ΣΟΚ: Στυτική δυσλειτουργία & συρρίκνωση του πέους, λόγω κορωνοϊού, δείχνει νέα μελέτη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΟΚ: Στυτική δυσλειτουργία & συρρίκνωση του πέους, λόγω κορωνοϊού, δείχνει νέα μελέτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ έχουν προκαλέσει οι τελευταίες διεθνείς έρευνες που δείχνουν ότι άνδρες που νόσησαν από κορωνοϊό εμφάνισαν μόνιμη στυτική δυσλειτουργία, ενώ δεν είναι λίγες οι αναφορές ακόμη και για συρρίκνωση του μήκους του οργάνου τους.

Νευρολόγοι από το University of London, ένα από τα πιο έγκριτα πανεπιστήμια του κόσμου, μελέτησαν 3,762 ασθενείς που νόσησαν από Covid από 56 χώρες, αλλά συνέχισαν να παρουσιάζουν προβλήματα για τουλάχιστον 7 μήνες μετά την ανάρρωση.

«Μάθαμε ότι το σύνδρομο του παρατεταμένου κορωνοϊού αφορά πολλά όργανα του ανθρωπίνου σώματος. Ένας μέσος ασθενής παρουσιάσει συμπτώματα σε 9 από τα 10 όργανα που μελετήσαμε. Και παράλληλα είδαμε τον αντίκτυπο αυτών των συμπτωμάτων στην καθημερινότητα».

Τα συμπτώματα που ανησύχησαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες και φαίνεται να είναι μόνιμα, είναι η στυτική δυσλειτουργία με ασθενείς να παρουσιάζουν ακόμα και συρρίκνωση πέους, ενώ ο έρπης, η απώλεια μνήμης και η θολή όραση συγκαταλέγονται ανάμεσα στα 207 συμπτώματα long covid.

«Ο σύνδεσμος ανάμεσα στον κορωνοϊό και τη στυτική δυσλειτουργία είναι αδιαμφισβήτητος πλέον, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλοι οι άντρες που νοσούν από Covid θα έχουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες.

Έχασε 3,8 πόντους από το πέος του
30χρονος Αμερικάνος ασθενής που νόσησε το περασμένο καλοκαίρι από κορωνοϊό και συμμετείχε στην έρευνα, ανέφερε ότι άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας μετά την ανάρρωση του από τη νόσου.

«Τον περασμένο Ιούλιο νόσησα με κορωνοϊό και ήμουν πολύ άρρωστος, όταν βγήκα από το νοσοκομείο αντιμετώπισα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Σταδιακά αυτά βελτιώθηκαν με ιατρική βοήθεια. Αλλά όπως φαίνεται μου έμεινε ένα μόνιμο πρόβλημα. Το πέος μου συρρικνώθηκε».

Μάλιστα, ο 30χρονος ανέφερε ότι μειώθηκε κατά 1,5 ίντσες (δηλαδή 3,8 πόντους) το ανδρικό του μόριο, με αυτό το σύμπτωμα long covid να ονομάζεται από τους επιστήμονες «COVID DICK».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρώην ασθενείς κορωνοϊού δυσκολεύονται στην αναπνοή μετά τη νόσηση, συνεχίζουν να παρουσιάζουν δύσπνοια, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία στην αιμάτωση των αγγείων στο ανδρικό μόριο από έλλειψη οξυγόνου.

Δείτε το ρεπορτάζ σοκ του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση