Σε απόγνωση η Θεσσαλία: Δραματικές διασώσεις με βάρκες, σωσίβια και ελικόπτερα – Μάχη για να μη μπει το νερό μέσα στη Λάρισα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε απόγνωση η Θεσσαλία: Δραματικές διασώσεις με βάρκες, σωσίβια και ελικόπτερα – Μάχη για να μη μπει το νερό μέσα στη Λάρισα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο συντονιστής διασωστών ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις προσπάθειες των διασωστών που επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel έχει προκαλέσει τουλάχιστον έξι νεκρούς, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοούμενων. Τεράστιες και ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές.

Ο κ. Γούλας αναφέρθηκε στο σχέδιο επιχείρησης για τη διάσωση των εγκλωβισμένων.

«Από την πρώτη μέρα που άρχισαν τα φαινόμενα από την περιοχή της Μαγνησίας, ειδικότερα στο Πήλιο στον Βόλο αλλά και τις υπόλοιπες μέρες σε ολόκληρη την Θεσσαλία, στην υπηρεσία μας το ΕΚΑΒ, δεν υπήρξε στιγμή που δεν σήκωσε το τηλέφωνο κάποιος συνάδελφός μου διασώστης να βοηθήσει οποιοσδήποτε συμπολίτη μας. Όπου υπήρχε πρόσβαση πηγαίναμε με αυτοθυσία και να βοηθήσουμε», είπε αρχικά.

«Χθες το απόγευμα ήρθε στην περιοχή ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ και ο υφυπουργός Υγείας, υπήρξε ένα Συντονιστικό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα ελικόπτερα τα οποία παραλάμβαναν από τις πληγείσες περιοχές, συμπολίτες μας, τους βγάζανε στην ξέρα με αποτέλεσμα να τα πάρουμε και να τα μεταφέρουμε σε νοσοκομεία. Σήμερα θα υπάρξει Συντονιστικό μεταξύ και του Στρατού όπου υπάρχουν και βάρκες από το Μηχανικό για να φτάσουν τους ανθρώπους και να τους παραλάβουν», συμπλήρωσε ο κ. Γούλας.

Και πρόσθεσε αναφορικά με την ενίσχυση που έχει το ΕΚΑΒ: «Έχουμε ενισχυθεί περαιτέρω με ασθενοφόρα από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τη Λαμία. Θα φεύγουν οι διασώστες οι πυροσβέστες περιστατικά στην ξέρα, για να μπορέσουμε να τα παραλάβουμε εμείς και να τα πάμε στα νοσοκομεία»,

»Η βαρύτητα θα δοθεί την περιοχής της Φαρκαδόνας και στα χωριά εκεί. μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε μεταφέραμε 7 περιστατικά στο Κέντρο Υγείας από τη Φαρκαδόνα, λόγω υποθερμίας και λόγω των καιρικών φαινομένων που υπήρχαν αλλά και την κατάσταση που επικρατούσε στα σπίτια»

Πόσος κόσμος είναι ακόμα εγκλωβισμένος;

Σύμφωνα με τον κ. Γούλα, «σύμφωνα με τις μαρτυρίες που λαμβάνουμε, χθες υπήρχαν στα χωριά, γύρω στα 15 άτομα σε ταράτσες στο χωριό μεταμόρφωση αλλά αυτό πρέπει να γνωστοποιείται και στους αρμοδίους. Υπάρχει δυσκολία σε αυτές τις περιοχές. Όπου υπάρχει πρόσβαση, το ΕΚΑΒ θα πηγαίνει στα περιστατικά. Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να απεγκλωβιστούν».

Αφήστε μια απάντηση