Ρεβεγιόν με τεστ για εμβολιασμένους…(ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεβεγιόν με τεστ για εμβολιασμένους…(ΒΙΝΤΕΟ)

Η κυριακάτικη σύσκεψη στο Μαξίμου με Κυριάκο Μητσοτάκη, Σωτήρη Τσιόδρα και όλους τους αρμόδιους υπουργούς για τη μετάλλαξη «Όμικρον», φέρνει νέα μέτρα.

Μετά τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, φαίνεται ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι εξισώνονται, εμμέσως, και για την εορταστική έξοδό τους, καθώς εξετάζεται η πρόσβαση των εμβολιασμένων στα εορταστικά ρεβεγιόν να γίνει μόνο με αρνητικό rapid tests.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντώντας στην ερώτηση του MEGA που αποκάλυψε την εισήγηση «βόμβα», δεν απέκλεισε τίποτα.

«Η επιτροπή θα συνεδριάσει και αύριο και θα εισηγηθεί».

Η επιτροπή των επιστημόνων θα πει την τελευταία λέξη αλλά οι υπουργοί έστρωσαν ήδη το χαλί ενώ αυτά τα τεστ δε θα είναι δωρεάν και θα τα πληρώνουν οι πελάτες.

Οι ανεμβολίαστοι δεν έχουν έτσι κι αλλιώς πρόσβαση σε κλειστούς χώρους. Άρα το μέτρο αφορά τους εμβολιασμένους οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν και αρνητικό τεστ για να μπουν σε χώρους διασκέδασης.

Αν αποφασιστεί το μέτρο, θα ανακοινωθεί ακόμα και αύριο χωρίς να είναι βέβαιο αν θα εφαρμοστεί μόνο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου ή εάν θα υιοθετηθεί η σκληρή γραμμή για ανάλογο μέτρο και για τις 24 Δεκεμβρίου.

Σαφάρι ελέγχων
Επιπλέον 2.000 αστυνομικοί βγαίνουν στον δρόμο τα επόμενα 24ωρα για έξτρα ελέγχους σε καταστήματα και όπου είναι πιθανά φαινόμενα συνωστισμού.

Η κυβέρνηση την ίδια ώρα διαψεύδει κατηγορηματικά σενάρια περί καθολικού lockdown ή επαναλειτουργίας των σχολείων αργότερα μετά τις διακοπές των εορτών.

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση