Ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού – Επικίνδυνο κοκτέιλ σε συνδυασμό με την γρίπη (BINTEO)

Ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού – Επικίνδυνο κοκτέιλ σε συνδυασμό με την γρίπη (BINTEO)

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια.
Η κ. Παγώνη μίλησε για την έξαρση του κορωνοϊού, η οποία παρατηρείται έντονα τις τελευταίες μέρες.

«Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει, ήδη έχουν δυσκολέψει και στην Ευρώπη, γιατί και εκεί έχει αλλάξει ο καιρός, έχουν μπει στο φθινόπωρο και πηγαίνουν «φουλ» για χειμώνα, εμείς είμαστε πιο νότια, έχουμε ακόμα περιθώρια. Να φανταστείτε ότι τα ποσοστά νοσηλευόμενων στη Μεγάλη Βρετανία έχει αυξηθεί 45% στις απλές κλίνες, ενώ στην Ιταλία στο 31%. Ήδη και οι μονάδες των νοσηλευόμενων στην Ιταλία είναι στο 21%. Εμείς εδώ είμαστε στο 10% προς το παρόν», ανέφερε αρχικά.

«Πρέπει να πιέσουμε και να ενημερώνουμε τον κόσμο να κάνουν τον εμβολιασμό, όσον αφορά στα επικαιροποιημένα εμβόλια. Οι άνω των 60 ετών οπωσδήποτε πρέπει να το κάνουν και οι 59 ετών και κάτω, σε συνεργασία με τους γιατρούς τους, που έχουν υποκείμενα νοσήματα, και αυτοί πρέπει να τρέξουν να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο», τόνισε.

«Σχετικά με την κορύφωση της πανδημίας η Ματίνα Παγώνη δήλωσε πως, «στην Ελλάδα περιμένουμε κορύφωση μετά τον Νοέμβρη, γιατί έχουμε ακόμα καλές μέρες. Ο καλός καιρός βοηθάει, αλλά έρχεται και η γρίπη. Όταν συμπίπτουν οι ιοί, και έχουμε έναν αδύναμο οργανισμό και με υποκείμενα νοσήματα, θα πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν. Πρέπει να γίνει μία καμπάνια εμβολιασμού, έχουμε χαλαρώσει, δε φοράμε μάσκες. Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά, και μπαίνουμε σε μία περίοδο δύσκολη. Επειδή έχουμε ξεχάσει και τις μάσκες, από εδώ και πέρα όπου χρειαστεί πρέπει να φοράμε μάσκα. Μην περιμένει ο κόσμος να βγαίνουμε να λέμε τα ίδια, μετά από 2.5 χρόνια να λέμε στον κόσμο τι να κάνει. Πας στο σούπερ μάρκετ και δε φοράει κανείς μάσκα. Πας στο αεροπλάνο και δεν φοράει κανείς μάσκα, είναι ένας κλειστός χώρος δεν ξέρεις εάν ο άλλος νοσεί».

Όσον αφορά στο εμβόλιο της γρίπης, η κ. Παγώνη διευκρίνισε ότι, «πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου θα πρέπει ο κόσμος να ξεκινήσει να εμβολιάζεται και για τη γρίπη. Το peak της γρίπης είναι τέλος Δεκέμβρη. Οι δύο μήνες φουλ γρίπη θα είναι Ιανουάριος και Φεβρουάριος, και πρέπει να είναι ο κόσμος καλυμμένος. Η έξαρση του κορωνοϊού θα είναι τέλος Δεκεμβρίου. Δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνουν και τα δύο εμβόλια και του κορωνοϊού και της γρίπης, αλλά γιατί να μπουν σε αυτή τη διαδικασία;»

Αφήστε μια απάντηση