Πώς τα μικρά παιδιά είδαν και ζωγράφισαν την τραγωδία των Τεμπών (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς τα μικρά παιδιά είδαν και ζωγράφισαν την τραγωδία των Τεμπών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγίζουν καρδιές οι συμμαθητές του μικρότερου θύματος της τραγωδίας στα Τέμπη, του 15χρονου Παναγιώτη Μπουρνάζη.

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’τα σπίτια τους, γίνονται άγγελοι και μας προσέχουν», «Πάνο μου, να μας προσέχεις από εκεί ψηλά», «Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας», «Εκεί ψηλά θα είσαι στην αγκαλιά του πατέρα και της μητέρας σου», είναι μερικά από τα συγκινητικά μηνύματα για τον άδικο χαμό του 15χρονου Παναγιώτη.

Λευκά λουλούδια και κεράκια, είναι γύρω από φωτογραφίες του παιδιού, στο σχολείο του.

«Τα παιδιά αναγνωρίζουν το συλλογικό πένθος»
Πολλά, όμως, είναι τα παιδιά που μπορεί να μην είχαν χάσει κάποιο δικό τους άνθρωπο στο τρομακτικό δυστυχήμα, ωστόσο έχουν επηρεαστεί βαθιά. Παράδειγμα οι μαθητές της Β’ Δημοτικού, οι οποίοι αποτύπωσαν την τραγωδία των Τεμπών μέσα από τις ζωγραφιές τους.

«Δεν μπορείς να εξηγήσεις αυτό που ούτε εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να διαχειριστείες. Στο σπίτι τους τα παιδιά δεν το βλέπουν απευθείας, οι γονείς προσπαθούν να τα προστατέψουν. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζουν το συλλογικό πένθος», είπε η εκπαιδευτικός Σίσσυ Σιλίρη.

Όπως είπε η εκπαιδευτικός, οι μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος καταθέτουν ιδέες και λύσεις, ενώ ένας από τους μαθητές ζήτησε μέσω γράμματος στον αρμόδιο υπουργό «να σταματήσουν τα κλάματα και να κάνει καλύτερα τρένα».

Δείτε το θέμα από την πρωινή εκπομπή του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση