Πρώην Αφγανός υπουργός μοιράζει πίτσες και μπιφτέκια στη Γερμανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώην Αφγανός υπουργός μοιράζει πίτσες και μπιφτέκια στη Γερμανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σάγεντ Αχμαντ Σαχ Σααντάτ ήταν γνωστός στο Αφγανιστάν ως υπουργός Επικοινωνιών, ωστόσο η ζωή του τα έφερε έτσι, ώστε σήμερα να μοιράζει πίτσα και μπιφτέκια, αντί να δίνει κυβερνητικές εντολές.

Εν τω μεταξύ η ιστορία του κάνει το γύρω του κόσμου και όταν την πληροφορήθηκε η εταιρεία διανομής έτοιμου φαγητού στην οποία εργάζεται, του προσέφερε μια θέση μάνατζερ.

Το 2018 ο Σααντάτ έγινε μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου του διαφυγόντος προέδρου, Ασράφ Γάνι, το οποίο έχει πλέον διαλυθεί. Ομως, ο υπουργός εγκατέλειψε το Αφγανιστάν και εγκαταστάθηκε στη Γερμανία ήδη από το 2020. Τώρα παραδίδει πίτσα και μπιφτέκια στη Σαξονία.

Ο Σάγεντ Αχμαντ Σαχ Σααντάτ, όμως, ξέρει από πολιτική. Κατά την διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Επικοινωνιών εξασφάλισε -μεταξύ άλλων- περίπου 45.000 σταθερές συνδέσεις τηλεφωνίες για τους συμπολίτες του. Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμάται ότι 10.000.000 άνθρωποι στο Αφγανιστάν απέκτησαν πρόσβαση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

Ωστόσο, ξαφνικά όλα άλλαξαν. Ο Αφγανός πολιτικός αναγκάστηκε να παραιτηθεί στα τέλη του 2020. Μέλλον για αυτόν στη χώρα του δεν υπήρχε και ο φόβος του ήταν πολύ μεγάλος. Ετσι, μετανάστευσε με την οικογένειά του στη Γερμανία. Μετακόμισε στη Σαξονία και βρήκε ένα σπίτι στη Λειψία για να ξεκινήσει μια νέα ζωή εκεί.

Επειδή, όμως, οι αποταμιεύσεις του εξαντλούνταν έπρεπε να ψάξει για δουλειά. Αυτό τον οδήγησε στο να γίνει διανομέας στην υπηρεσία παράδοσης έτοιμων φαγητών Lieferando, στη Λειψία. «Τώρα κάνω μια απλή ζωή. Αισθάνομαι ασφαλής στη Γερμανία. Το όνειρό μου είναι βέβαια να συνεχίσω να εργάζομαι στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και ελπίζω να βρω δουλειά στην Deutsche Telekom», είπε ο πρώην υπουργός του Αφγανιστάν στην εφημερίδα της Λειψίας, Leipziger Volkszeitung (LVZ).

Οταν η εταιρεία Lieferando στην οποία εργάζεται πληροφορήθηκε την ιστορία του, η οποία κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου, του προσέφερε δουλειά ως μάνατζερ. «Θα δω τι ακριβώς μου προσφέρουν και θα αποφασίσω», εξομολογήθηκε ο Σααντάτ σε δημοσιογράφο της LVZ.

Προς το παρόν έχει ήδη αποδεχθεί μια προσφορά εργασίας ως διαλογέας δεμάτων στην εταιρεία DHL της Λειψίας, στην οποία επρόκειτο να ξεκινήσει να εργάζεται στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η ιστορία του φαίνεται πως δεν έχει τελειώσει και θα έχει ακόμα ενδιαφέροντα κεφάλαια.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση