Προϋπολογισμός μειοψηφίας-Σφοδρή αντιπαράθεση Τσαμασλή-Μαυρομάτη για τον απολογισμό

Προϋπολογισμός μειοψηφίας-Σφοδρή αντιπαράθεση Τσαμασλή-Μαυρομάτη για τον απολογισμό

Με 16 θετικές ψήφους επί συνόλου 33 δημοτικών συμβούλων (ποσοστό δηλαδή κάτω του 50%) ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022 από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού το οποίο συνήλθε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τον προϋπολογισμό που κατήρτισε η διοίκηση Τσαμασλή, πέραν της παράταξης του ιδίου, ψήφισαν και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ζαβέρκος, Αδαμίδης, Μπίρος, καθώς και ο Δημήτρης Καπλάνης.

Οι παρατάξεις Μαυρομάτη και Χατζηβαλάση παρουσίασαν ενναλακτική πρόταση, ενώ κατά (κάτι που δεν προβλέπεται από καμία διάταξη) ψήφισαν οι παρατάξεις Τζέκου, Παράσχου και Μώραλη.

Προηγήθηκε η παρουσίαση του απολογισμού του 2021 με τον κ. Τσαμασλή να επιχειρεί να “στρογγυλέψει” τα γεγονότα και εκεί να αντιπαρατίθεται με τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, Γιάννη Μαυρομάτη, ο οποίος του υπενθύμισε σε όλους τους τόνους πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα που διοικεί, δεν κατάφερε να φέρει ούτε ένα νέο έργο στον Δήμο.

Υπήρξε στο σημείο αυτό σφοδρή λογομαχία μεταξύ των δύο, με τον κ. Τσαμασλή να προτάσσει διάφορα έργα, όπως το αποχετευτικό του Μεσημερίου και τις πλατείες της Μηχανιώνας και του Μεσημερίου (όπως είχε συμβεί και πέρυσι), έργα που θέλει να πραγματοποιήσει, αλλά πλέον είναι αμφίβολο αν προλαβαίνει, στο χρονικό διάστημα που του απομένει μέχρι τις εκλογές. Ο κ. Μαυρομάτης, του εξήγησε πως πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει τα έργα του προγράμματος “Φιλόδημος”, ώστε να προχωρήσει παρακάτω, πράγμα που δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα…

Θέμα από τις υπόλοιπες παρατάξεις τέθηκε το γιατί η πραγμάτωση των δύο σημαντικών αυτών συνεδριάσεων έγιναν μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι σε έναν χώρο μεγαλύτερο από την αίθουσα των Νέων Επιβατών (π.χ στο ΚΑΠΠΑ), ώστε να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία, κάτι ομολογουμένως σωστό.

Αφήστε μια απάντηση