Πραγματοποιήθηκε η 2η δημόσια διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Πραγματοποιήθηκε η 2η δημόσια διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ο Δήμος Θερμαϊκού διοργάνωσε σήμερα το πρωί την 2η Δημόσια Διαβούλευση στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) με σκοπό την «Παρουσίαση των εναλλακτικών σεναρίων διαχείρισης της κινητικότητας – Όραμα – Προτεραιότητες – Καταγραφή απόψεων φορέων και πολιτών».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στους Νέους Επιβάτες.

Ο Δήμος Θερμαϊκού, έχει ξεκινήσει την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) το οποίο αποτελεί ένα Στρατηγικό Σχέδιο, που βασίζεται σε υφιστάμενες πρακτικές σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη αρχές όπως είναι η συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες αποφάσεων, η ολιστική προσέγγιση στην άσκηση πολιτικής καθώς και η συνεχής αξιολόγηση των παρεμβάσεων. Βασικό κριτήριο για την εκπόνηση του σχεδίου είναι η ικανοποίηση των υφιστάμενων και των μελλοντικών αναγκών μετακίνησης προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων.

• Σκοπιμότητα υλοποίησης ΣΒΑΚ: Η ανάγκη ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τις μετακινήσεις στον Δήμο Θερμαϊκού με όρους βιωσιμότητας σε ορίζοντα δεκαετίας που αποτελεί «συμμόρφωση» στις ευρωπαϊκές οδηγίες και το εθνικό θεσμικό πλαίσιο.

• Βασικό αντικείμενο: η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με επίκεντρο την κινητικότητα κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών που θα υποδεικνύει με σαφήνεια τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να αναπτύξει ο Δήμος κατά την επόμενη δεκαετία.

• Περιοχή παρέμβασης: τα διοικητικά όρια του Δήμου Θερμαϊκού.

• Βασική επιδίωξη: η συμμετοχή και η διαρκής ενημέρωση των πολιτών και φορέων σε όλα τα στάδια του ΣΒΑΚ, από τη φάση ανάπτυξης μέχρι τη διαδικασία υλοποίησης.

Το παρών έδωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, ενώ εκεί ήταν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Ζαβέρκος και ο επικεφαλής της παράταξης “Δράση Πολιτών”, Γιώργος Χατζηβαλάσης.

Αφήστε μια απάντηση