Πράξεις για τη Μακεδονία: “Απροστάτευτοι οι πολίτες απέναντι στις πλημμύρες”

Πράξεις για τη Μακεδονία: “Απροστάτευτοι οι πολίτες απέναντι στις πλημμύρες”

Αναφορά στην πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την χώρα κάνει η περιφερειακή παράταξη “Πράξεις για την Μακεδονία” του Χρήστου Παπαστεργίου. Η παράταξη κάνει λόγο και για τη διακοπή της κυκλοφορίας που υπήρξε στην οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιωνας.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Απροστάτευτοι οι πολίτες απέναντι στις πλημμύρες.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εξαιτίας των ελλείψεων σε έργα υποδομής (τις οποίες έχουμε αναδείξει επανειλημμένα), αλλά και εξαιτίας του μη καθαρισμού των ρεμάτων.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής ήταν, κατά την πρόσφατη βροχόπτωση, να υπερχειλίσει, στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, το ρέμα του Ανθεμούντα και να διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης -Νέας Μηχανιώνας. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα, αλλά οι ευθύνες για τον ελλιπή καθαρισμό βαρύνουν τη διοίκηση της Π.Κ.Μ., η οποία θα πρέπει, κάποτε, να τις αναλάβει. Οι κάτοικοι της Περιφέρειας και οι επισκέπτες δικαιούνται να μετακινούνται με ασφάλεια.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου, δήλωσε σχετικά: «Για άλλη μια φορά θεατές στο ίδιο έργο. Με λίγο νερό παραπάνω ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν, δρόμοι κλείνουν, περιουσίες καταστρέφονται, οι παλιές, στην πλειοψηφία τους, υποδομές, όπως οι γέφυρες, φθείρονται περαιτέρω. Εμείς, μαζί με τους πολίτες, περιμένουμε μάταια τον αναλυτικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής προστασίας (καθαρισμό ρεμάτων και συστημάτων απορροής, συντήρηση γεφυρών, κατασκευή φραγμάτων, συντονισμό υπηρεσιών κ.α.) και αν αυτός, επιτέλους υπάρξει, το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του».

Αφήστε μια απάντηση