Πιο… πικρός ο καφές από το νέο έτος (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιο… πικρός ο καφές από το νέο έτος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακριβότερος κατά 10 λεπτά θα είναι ο καφές σε πλαστικό από την 1η Ιανουαρίου εξ αιτίας της εφαρμογής της ειδικής εισφοράς προστασιας του περιβάλλοντος.

Τρία χρόνια μετά την πρώτη εφαρμογή του περιβαλλοντικού τέλους στις πλαστικές σακούλες , ερχεται και για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης.

Απο 1 /1/22 ο καταναλωτής που θα θελήσει να παρει καφέ με πλαστικό ποτήρι και πλαστικό καπάκι θα πρέπει να πληρωσει την ειδική εισφορά για την προστασία του περιβάλλοντος κοντά στα 10 λεπτά.

Καφές στο… ποτηράκι μας
Η τιμή του καφέ όλο και ανεβαίνει με τους ιδιοκτήτες να προσπαθήσουν να απορροφήσουν την αύξηση ώστε να κρατήσουν τους πελάτες τους.

ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΚΑΦΕΣ 1,50€ ενώ θα πάει στο 1,60€

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ 1,20€ ενώ θα πάει στο 1,30€

ΦΡΕΝΤΟ ΕΠΡΕΣΟ 1,80€ ενώ θα πάει στο 1,90€

ΦΡΕΝΤΟ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ 2€ ενώ θα πάει στο 2,10€

Σύγκρουση για την ακρίβεια και τις… σέλφι
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ,αναγνώρισε πως ένα μέρος των πρωτοφανών αυξήσεων στην ενέργεια θα φτάσει στον καταναλωτή, αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η παρατήρησή του για τις τιμές και τις δικές του επισκέψεις σε σουπερ μάρκετ.

«Την τελευταία φορά που πήγα σουπερ μάρκετ το προηγούμενο Σαββάτο πρεπει να βγάλαμε εφτά selfie . Σταματήστε όλη μέρα την μαυρίλα ο κόσμος καταλαβαίνει καλύτερα από τους δημοσιογράφους ότι οι αυξήσεις σε ένα βαθμό είναι φέτος όπως έχουν τα πράγματα, αναπόφευκτες», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυρίου Γεωργιάδη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, παρουσίασε τον πίνακα με τις τιμές που έχουν εκτοξευθεί σε βασικά είδη διατροφής.

«Ο κ. Γεωργιάδης σήμερα είπε πως δεν πρέπει να γκρινιάζει ο κόσμος και ότι δεν υπάρχει ακρίβεια γιατί του ζητούν να βγει σέλφι στο σούπερμάρκετ. Το ένα ερώτημα που προκύπτει είναι αν είναι όντως Υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση