Περιφορά γύρω από τους Ναούς

Περιφορά γύρω από τους Ναούς

Συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη και Ιερώνυμου πραγματοποιήθηκε απόψε με θέμα τις εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Οπως όλα δείχνουν, θα επιτραπούν όλες οι θρησκευτικές τελετές (Επιτάφιος, Ανάσταση) αλλά σε εξωτερικούς χώρους, με υγειονομικούς όρους και τήρηση όλων των μέτρων. Η δε περιφορά των Επιταφίων θα γίνει γύρω από τους Ναούς και σε μικρή ακτίνα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας». Για να προσθέσει: «Το θέμα δεν είναι μόνον ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ.: για τη μετάδοση του ιού), κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Ως προς την περιφορά του Επιταφίου, ο Αρχιεπίσκοπος γνωστοποίησε: «Θα γίνει γύρω από τον ναό».

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές τέθηκε το ενδεχόμενο φέτος το Πάσχα να ψαλεί το «Χριστός Ανέστη» λίγο νωρίτερα από ότι συνήθως.

Yπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη μερική άρση των περιορισμών, είχε ανακοινωθεί ότι επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου Δήμου, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες.

Αφήστε μια απάντηση