Περιοδεία Βαρτζόπουλου στα νοσοκομεία

Περιοδεία Βαρτζόπουλου στα νοσοκομεία

Περιοδεία στα Νοσοκομεία της πόλης πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΝΔ Β´ Θεσ/νίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, πρώην Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και πρώην Υφυπουργός Υγείας.
Ο βουλευτής συνεχάρη τις Διοικήσεις. Κατ´ αρχάς διότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα νοικοκύρεψαν την φυσιογνωμία βασικών χώρων εξυπηρέτησης και νοσηλείας, αλλά και αναβάθμισαν τις λειτουργικές δυνατότητες των Ιδρυμάτων. Πέραν από την επιτυχημένη αντιμετώπιση των κατακλυσμιαίων αναγκών της πανδημίας κράτησαν και το επίπεδο της αντιμετώπισης των γενικών αναγκών του κοινού πολύ υψηλά.

Γενική διαπίστωση, ότι μετά την επιστροφή σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς προκύπτει πλέον η αδήριτη ανάγκη:

Α. Γενναίου ανασχεδιασμού του Υγειονομικού Χάρτου της πόλης και της Βορείου Ελλάδος μετά την λειτουργία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου και με πρώτιστο στόχο την δημιουργία νέου Αντικαρκινικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος

Β. Αναβάθμιση των υποδομών μετά την μακρόχρονη στασιμότητα, που προκάλεσαν οι χρεοκοπίες.

Γ. Εισαγωγή και υιοθέτηση τρόπων λειτουργίας του ΕΣΥ κατά τα βέλτιστα ευρωπαϊκά πρότυπα, που θα αντιμετωπίσουν με σύγχρονο τρόπο:

Την αυξημένη ζήτηση υγειονομικών υπηρεσιών δημοσίου χαρακτήρος, που θα προκύψει εκ του συνδυασμού της αυξημένης νοσηρότητας, που καταλείπει η πανδημία και της διογκουμένης οικονομικής αδυναμίας των πιο ευάλωτων στρωμάτων του πληθυσμού και

Τις επαπειλούμενες μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, που θα προκύψουν μετά τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις των αμέσως επομένων ετών.

Πηγή: grtimes.gr

Αφήστε μια απάντηση