Πασχαλίδου για ανάπλαση εισόδου Επανομής: “Κρίμα στον κόπο μας, κρίμα στον κόσμο (μας) ……”

Πασχαλίδου για ανάπλαση εισόδου Επανομής: “Κρίμα στον κόπο μας, κρίμα στον κόσμο (μας) ……”

Αναφορά στο έργο της ανάπλασης της εισόδου της Επανομής, μία παρέμβαση η οποία έχει κολλήσει και δεν λέει να…ξεκολλήσει, στερώντας από τους δημότες άνεση και ποιότητα ζωής, έκανε η κ. Πάττη Πασχαλίδου, δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Μαυρομάτη και πρώην αντιδήμαρχος.

Διαβάστε αναλυτικά:

“ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ …..

ένα έργο που περιμένει την πραγμάτωση του……
Ένα έργο που περιμένει κάποιον με φιλότιμο, τον ιδεαλιστή, τον αγωνιστή, τον γνώστη που θα το πάρει από το χέρι και θα το οδηγήσει στην υλοποίησή του.

Μάταια όμως!!

-Έγραφα θυμάμαι στα τέλη Οκτωβρίου 2021, “ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ…”, πόσο δίκιο είχα!!!
-Και συνέχιζα για το έργο που οραματίστηκα «….Ήθελα να μπαίνω στην Επανομή μας και να καμαρώνω, να βλέπω υλοποιημένο το έργο, που η εμβέλεια του θα ήταν από το ύψος των υδραυλικών Χαραλαμπίδη – Κεχαγιά, έως και τη διασταύρωση του Κύρκου. Πίστεψα πως με αυτό το έργο θα γινόταν η αρχή, ώστε να μπορούμε όλοι μας κάποια στιγμή τουλάχιστον στην κεντρική αρτηρία του οικισμού, να περπατάμε με ασφάλεια, με ανάλογο αστικό φωτισμό (τόσο των πεζοδρομίων, όσο και της οδού), με διαμορφωμένες θέσεις πάρκιγκ και λοιπό εξοπλισμό,….»
Έργο που παρέλαβε από εμάς η διοίκηση του κ. Τσαμασλή ώριμο, αφού είχαν γίνει όλες οι μελέτες και αδειοδοτήσεις από την Τεχνική Υπηρεσία στη διάρκεια της δικής μου θητείας ως Αντιδημάρχου, και είχαμε καταφέραμε να βρούμε τους πόρους του Δήμου, ώστε να ξεκινήσει η δημοπρασία τον Αύγουστο του 2019.

Αφού αφήσανε να περάσουνε οι μήνες, ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ την σύμβαση στις 25-10-2021, με την υπ. αρ. 299/2021 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής !!!

Οι δικαιολογίες τους ήταν από τότε πάμπολλες,

– από την ενεργειακή κρίση που δεν συνέφερε τον εργολάβο, (μεγάλος πόνος, άτιμη κοινωνία!!),
-την υποτιθέμενη υλοποίηση του έργου από τον δεύτερο μειοδότη (όσον την είδαμε εμείς την είδε και ο ίδιος ο μειοδότης), και στο τέλος
– το γεγονός ότι επειδή ήταν επίπονη η διαδικασία της έκπτωσης εργολάβου, -στην οποία θα είχαμε και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής υπέρ του Δήμου-, επιλέγεται η οδός της Διάλυσης της σύμβασης και ΕΠΑΝΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ του έργου χωρίς την ύπαρξη δεύτερης στρώσης ασφαλτικών, με την επίλυση μικροθεμάτων !!
Ήταν τότε ακριβώς που τόνιζα ότι, ’’Σε ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ, δεν καταφέρατε να επιλύσετε μικροπροβλήματα -τόσο διήρκησε η ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, αφού είχε πάρει 2 παρατάσεις- και να προβείτε σε σημειακή τροποποίηση της μελέτης, για ένα τοιχάκι ύψους 40 εκ.

Και τώρα σας ξαναρωτάω κύριοι: ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ για να ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΤΕ το έργο, αφού αρχικώς τροποποιήσετε όπως είπατε τη μελέτη –με τα ίδια τιμολόγια (χωρίς να υπάρχει ενεργειακή κρίση)-, επανεκδώσετε ΦΕΚ μόνιμων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, έτσι ώστε τελικώς να υλοποιηθεί το έργο?
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΑΡΚΕΙ?

Έξι μήνες περίπου πέρασαν, και ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ δεν είδαμε!!!!!

Κρίμα στον κόπο μας, κρίμα στον κόσμο (μας) ……”

Αφήστε μια απάντηση