Παρέμβαση Καράογλου σε Σταϊκούρα για την Τράπεζα Πειραιώς της Μηχανιώνας

Παρέμβαση Καράογλου σε Σταϊκούρα για την Τράπεζα Πειραιώς της Μηχανιώνας

Παρέμβαση στον υπουργό Οικονομικών να στηριχθεί η συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Νέα Μηχανιώνα έκανε σήμερα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Με ερώτηση που κατέθεσε, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ζητά από τον κ. Σταϊκούρα να προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε ο Δήμος Θερμαϊκού να μην απομείνει με ένα υποκατάστημα της συγκεκριμένης
τράπεζας στην περιοχή της Περαίας.

Ως βασικό επιχείρημα ο κ. Καράογλου επισημαίνει ότι ο Δήμος Θερμαϊκού είναι τουριστικός και συνεχώς αναπτυσσόμενος, ο οποίος ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τουριστών και άρα θα πρέπει να διαθέτει περισσότερα τραπεζικά υποκαταστήματα για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Προσθέτει, ακόμη, ότι η κατάργηση του υποκαταστήματος στη Νέα Μηχανιώνα θα προκαλέσει διαδοχικά προβλήματα αφού στην περιοχή δραστηριοποιούνται πλήθος αλιευτικών, εμπορικών, βιοτεχνικών και αγροτικών επιχειρήσεων, ενώ η ιχθυόσκαλα της θεωρείται το κέντρο του αλιευτικού εμπορίου των Βαλκανίων και στην περιοχή εδρεύει η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, η οποία φιλοξενεί πλήθος
σπουδαστών και εργαζομένων.

«Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και κλείσει οριστικά το συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα της Νέας Μηχανιώνας τότε σε όλο τον Δήμο Θερμαϊκού θα λειτουργεί μόνο ένα υποκατάστημα της εν λόγω τράπεζας στην Περαία. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι κάτοικοι, επαγγελματίες, σπουδαστές, εργαζόμενοι και επισκέπτες θα πρέπει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν από ένα μόνο υποκατάστημα με τις ανάλογες δυσκολίες και καθυστερήσεις. Ιδιαίτερα οι επαγγελματίες και οι φορείς που έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα για τη μισθοδοσία του προσωπικού τους, βρίσκονται σε απόγνωση», αναφέρει στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Καράογλου.

Αφήστε μια απάντηση