Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου!

Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αμερικανός γραφίστας Harvey Ball σχεδίασε την χαμογελαστή φατσούλα (smiley), σε μια προσπάθεια του να εμψυχώσει το ηθικό των υπαλλήλων, στην εταιρία που εργαζόταν. Η ευρεία χρήση του συμβόλου οδήγησε και στην ιδέα καθιέρωσης μιας Παγκόσμιας Ημέρας Χαμόγελου, μια ημέρα αφιερωμένη στη μετάδοση χαράς και αγάπης σε όλους. Μετά τον θάνατο του Ball, το Harvey Ball World Smile Foundation συνεχίζει να προωθεί το μήνυμα του εορτασμού.

Εύκολα μπορείτε να κάνετε τη διαφορά την ξεχωριστή αυτή ημέρα. Κρατήστε τα μάτια σας και την καρδιά σας ανοιχτά στους ανθρώπους που σας περιβάλουν. Δείξτε ότι τους νοιάζεστε, τους συμπονάτε και συμβάλλετε στο να έχουν μια υπέροχη ημέρα.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να δείξει κανείς την αγάπη και το ενδιαφέρον του απέναντι στους συνανθρώπους του. Θα μπορούσατε να στείλετε ένα σημείωμα ή μια κάρτα μ’ ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο επάνω, να προσφέρετε φαγητό σε κάποιον άστεγο και πολλά άλλα ακόμη. Κάθε μικρή ή μεγάλη πράξη μπορεί να κάνει τη διαφορά και να μοιράσει χαμόγελα!

Κάθε πράξη καλοσύνης μπορεί να χαρίσει ένα λαμπερό χαμόγελο στα χείλη κάποιου. Η Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου μας δίνει αυτή την ευκαιρία. Ό,τι και να κάνετε, να θυμάστε πάντα να χαμογελάτε!

Πηγή:www.daysoftheyear.com

Αφήστε μια απάντηση