Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: Χρόνια πολλά στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου!

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: Χρόνια πολλά στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου!

Κανείς δεν μπορεί να κάνει τις καρδιές μας να ζεσταθούν σαν τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου και για να τιμήσουμε την ιδιαίτερη αυτή σχέση, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρων Σκύλων στις 26 Αυγούστου.

Πραγματικά, αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο, προκειμένου να εκτιμήσουμε την αγάπη και την αξία που προσφέρουν απλόχερα οι αγαπημένοι μας τετράποδοι φίλοι στην καθημερινή μας ζωή.

Οφείλουμε να σκεφτούμε τις συνθήκες διαβίωσης όλων των αδέσποτων και κακοποιημένων σκυλάκων στον κόσμο και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να σταματήσουμε τη “μάστιγα” των αδέσποτων, με μία υιοθεσία. Επίσης, να μην ξεχνάμε πως οι σκύλοι ήταν και είναι πάντοτε στο πλευρό μας.

Από το να μας κρατούν ασφαλείς και να είναι συνεργάτες μας σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, μέχρι και την ουσιαστική υποστήριξη που παρέχουν σε όσους συνανθρώπους μας είναι τυφλοί, κωφοί ή άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε πως τα σκυλιά κάνουν πολλά για εμάς και η ημέρα αυτή είναι η δική μας ευκαιρία να δώσουμε κάτι πίσω σε εκείνα! Η Ημέρα του Σκύλου έχει δημιουργηθεί, με σκοπό τον εορτασμό όλων των φυλών – μικτών ή καθαρών.

Η συγκεκριμένη μέρα βοηθά στην ενημέρωση του κοινού, ώστε να μπορέσουν όλοι ανεξαιρέτως να αναγνωρίσουν εκείνα τα σκυλάκια που πρέπει να διασώζονται κάθε χρόνο από εθελοντές, φιλανθρωπικές οργανώσεις και καταφύγια.

Στις 26 Αυγούστου κάθε χρόνο, αποδίδουμε φόρο τιμής σε αυτά τα απίστευτα ζώα που εργάζονται σκληρά και ανιδιοτελώς, για να προσφέρουν άνεση, ασφάλεια και χαρά σε όλους εμάς.

Αφήστε μια απάντηση