Παγκόσμια αγωνία για την Ουκρανία: Τι μεταφέρουν οι Έλληνες ομογενείς (BINTEO)

Παγκόσμια αγωνία για την Ουκρανία: Τι μεταφέρουν οι Έλληνες ομογενείς (BINTEO)
The national flag of Ukraine flies over the town of Kramatorsk, Ukraine November 25, 2021. Picture taken with a drone on November 25, 2021. REUTERS/Valentyn Ogirenko

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Παντελής Μπούμπουρας, επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κριμαία, κάτοικος Οδησσού και πρόεδρος των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, περιγράφοντας την κατάσταση εκεί.

«Όλος ο ουκρανικός λαός και όσοι ζούμε εδώ, είμαστε σε μια κατάσταση αγωνίας για το τι θα γίνει. Τον να μην επιτεθούν οι Ρώσοι, δε σημαίνει ότι τελείωσε αυτή η ψυχοφθόρα κατάσταση. Μετά από μία εβδομάδα μπορεί να έρθουν τα πράγματα ανάποδα. Πρέπει να γίνει κάτι να ηρεμήσει αυτή τη χώρα, αν την αφήσει η Ρωσία. Καταρρέει η οικονομία του κράτους, υπάρχει ανασφάλεια. Η ζωή είναι κανονική, προϊόντα υπάρχουν, ο κόσμος προσπαθεί να δουλεύει», σημείωσε ο κ. Μπούμπουρας.

«Εγώ είμαι 25 χρόνια στην Ουκρανία. Όταν ο Πούτιν κατέλαβε την Κριμαία, όταν κάτι γίνει μία φορά, ο κόσμος πιστεύει ότι μπορεί να γίνει και δεύτερη, ό,τι και αν λένε οι διπλωμάτες. Ο κόσμος έχει αυτή την ανασφάλεια και θα την έχει», εξήγησε.

«Οι Έλληνες καθηγητές έφυγαν γιατί όπου και αν πάνε θα πάρουν το μισθό τους, καλά είναι να είναι στην Ελλάδα. Εμείς δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε. Εμείς ζούμε εδώ και δουλεύουμε», είπε κλείνοντας ο κ. Μπούμπουρας.

Αφήστε μια απάντηση