«Πέρασα ξυστά από την ταφόπλακα»- Καθηλώνουν οι μαρτυρίες ανεμβολίαστων ασθενών με κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πέρασα ξυστά από την ταφόπλακα»- Καθηλώνουν οι μαρτυρίες ανεμβολίαστων ασθενών με κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

«Γιατί είμαι 43, καθηλωμένη εδώ, με μια μάσκα οξυγόνου, να μην μπορώ να χαρώ τη φύση, τη δουλειά, τους φίλους. Και το κυριότερο ζω. Θα μπορούσα να μη ζούσα».

Πάλεψε έναν μήνα με τον κορωνοϊό. Βγήκε ζωντανή από αυτήν τη μάχη και η Ελένη Πηγαδιώτη, πρώην ασθενής Covid-19, μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS για την περιπέτεια που της άλλαξε μια για πάντα τη ζωή.

«Πέρασα ξυστά από την ταφόπλακα, δε μου άρεσε το σχέδιο και ‘έφυγα’».

«Τα ξημερώματα δεν ανέπνεα»
Στις 8 Νοεμβρίου την επισκέφτηκε ο κορωνοϊός. Ένας ύπουλος επισκέπτης που την έκανε μέσα σε 5 μέρες να μην μπορεί να αναπνεύσει.

«Παρασκευή ξημερώματα δεν ανέπνεα. Απλά». Έφτασε η ώρα για το νοσοκομείο. Κι εκεί στα επείγοντα του «Σωτηρία» ήρθε προ των ευθυνών της.

«Πρώτη ερώτηση ‘είχες κάνει το εμβόλιο’. ‘Όχι’ Γιατί; ‘Γιατί φοβόμουν’. Και μου λέει η γιατρός ‘γιατί δεν ήρθες εδώ να μας το πεις;’. Δεν ήξερα τι να απαντήσω. Θα είναι πολύ δύσκολα γιατί τα πνευμόνια σου δε λειτουργούν».

Τριάντα μέρες και νύχτες πέρασε στην κλινική Covid του Σωτηρία.

Στα διπλανά κρεβάτια άλλοι ασθενείς που πάλευαν για τη ζωή τους. Η Ελένη είδε με τα μάτια της ανθρώπους να διασωληνώνονται αλλά και να «φεύγουν». «Όταν πας για αξονική, σε πάνε σε φορείο, συνειδητοποιείς ότι ζεις ακόμη, ξεσπάς σε κλάματα, και λες στους ανθρώπους ‘παιδιά δεν έφυγα εδώ είμαι’».

Φύλακες άγγελοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές. «Έχω ακούσει ότι οι γιατροί διασωληνώνουν και λοιπά. Όχι εκεί είναι οικογένεια. Στο Σωτηρία είναι πια η οικογένεια μου οι γιατροί και οι νοσηλευτές».

«Έχασα 20 κιλά μέσα στο νοσοκομείο»
Δύο ημέρες μετά το εξιτήριο ανεβαίνει έναν νέο Γολγοθά. Αυτόν της αποκατάστασης. Με το ζόρι κοιμάται, τρώει, περπατάει.

«Στη διαλογή ήμουν 140 κιλά, τώρα 121 μετά από αυτό. Να σου πω τι; Για μυϊκούς πόνους που ακόμα έχω. Ότι έχω μπαστούνι μου για να περπατήσω;».

Το εμβόλιο ίσως την είχε απαλλάξει από αυτήν την απίστευτη περιπέτεια. Ο φόβος της όμως τότε ήταν ισχυρότερος από τη λογική. «Ο φόβος μου δε με άφησε να το κάνω. Και ο φόβος μου ήταν τόσο σοβαρός που ούτε στο Σωτηρία δεν πήγα να ρωτήσω. Και το πλήρωσα».

Έμαθε και πλέον το πάθημα της θέλει να γίνει μάθημα για όλους μας. «Εμβόλιο για να μην περάσετε όλα αυτά που πέρασα εγώ».

Αφήστε μια απάντηση