Ο Πάνος Μήλιος αναλύει τις αντεγκλήσεις στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

Ο Πάνος Μήλιος αναλύει τις αντεγκλήσεις στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

Ο δημοτικός σύμβουλος, Πάνος Μήλιος, αναλύει με ανάρτησή του τις αντεγκλήσεις που υπήρξαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της 9ης Ιουνίου:

“Οι κύριες αντεγκλίσεις και τα επί της ουσίας ενδιαφέροντα θέματα είχαν να κάνουν και πάλι με δύο θέματα που αφορούσαν την αναμόρφωση του προύπολογισμού.
Στο ένα από αυτά, και ως δια μαγείας ανέκυψαν επιπλέον έσοδα για τον Προύπολογισμό ύψους…4 εκατομμυρίων ευρώ… ώ του θαύματος.
Η πρόταση των τεσσάρων παρατάξεων,είχε τονίσει τότε, πως τα στοιχεία που δίνονται από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου είναι ελλιπή,
παρόλα αυτά είχε ισοσκελίσσει μείωση 24% των Δημοτικών Τελών που δεν επετεύχθει και υπερίσχυσε για “μισή” ψήφο η πρόταση της Διοίκησης με μείωση 12%.
Με τα επιπλέον 4 εκατομμύρια, προτίθεται η Διοίκηση να μειώσει τα Δημοτικά Τέλη ΤΩΡΑ στην πρόταση της Αντιπολίτευσης;
Το Δεύτερο σημαντικό θέμα αφορούσε την αύξηση της μείωσης των Δημοτικών Τελών μόνο των Αμεα, από το 50%, στο 75% γιατί υπήρχε η ευχέρεια μετά το μέτρημα του εν λόγω ποσού όσων το δικαιούνται. Βέβαια σε οποιαδήποτε περίπτωση,καμμία έκπτωση υπέρ των ανέργων.
Η αντέγκληση βέβαια αφορούσε το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ύψος του ποσού αυτού.
Και ενώ τότε οι “Ανεξάρτητοι” Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο κ.Καπλάνης υπερψήφισαν τη πρόταση της Διοίκησης με τυμπανοκρουσίες ότι έπεισαν τη Διοίκηση για παροχές των αδύναμων και ευάλωτων ομάδων σε ύψος ποσού άνω των 500.000 Ευρώ για αυτές τις ομάδες.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ανέκυψε το ποσό μέίωσης υπέρ των ευπαθών ομάδων στο δις θεόρατο ύψος περίπου….των 20.000 – 30.000 Ευρώ.!!!!!
Εμπαιγμός προς τους, κατά τα άλλα, Ανεξάρτητους Δημ. Συμβούλους οι οποίοι μέχρι και σήμερα,δύο ημέρες μετά δεν ξεστόμισαν κουβέντα,
Εμπαιγμός προς τους Αμέα οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να διατυμπανίζουν οι Διοικούντες άλλη μια επιπλέον αύξηση…., από 50% σε 75%!!!!!,καμμία αναφορά για άνεργους και επιπλέον Εμπαιγμός προς τους Δημότες που εξακολουθούν να πληρώνουν από τα ακριβότερα Δημοτικά Τέλη στο Πανελλήνιο μέσα στις συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας.
Μέσα στους 330 Δήμους της Επικράτειας είμαστε μετρημένοι στη χούφτα ενός χεριού, που έχουμε την καθαριότητα δοσμένη σε Εργολάβο, διπλασιάζοντας σχεδόν φέτος και για τα επόμενα δύο χρόνια την αμοιβή του.
Με αριθμούς………………. 2.39 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο οικίας μείον 12%.
Αντίστοιχα στη ΘΈΡΜΗ, κάτω του 1.30 ευρώ . Δεν πληρώνουν Ιδιώτη εργολάβο στη καθαριότητα.
Τα παραπάνω τονίσαμε και εμείς η Δράση Πολιτών στις παραπάνω λεγόμενες Αντεγκλήσεις.”.

Αφήστε μια απάντηση