Ο Νίκος Παράσχου για την σωματεμπορία στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Παράσχου για την σωματεμπορία στη Θεσσαλονίκη

Μία πολύ ενδιαφέρουσα γνώμη ανήρτησε, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Νίκος Παράσχου. Ο επικεφαλής της παράταξης “Ολοι μαζί για τον Θερμαϊκό”, αναφέρεται σε ένα κοινωνικό πρόβλημα, αυτό της σωματεμπορίας, με την γνώμη του να έχει ιδιαίτερη αξία ως ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε:

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα από τους ειδήμονες της (παρά)πληροφόρησης ξαφνικά ανακαλύφθηκαν κυκλώματα σωματεμπορίας στη Θεσσαλονίκη, η ύπαρξη των οποίων αποδόθηκε, μεταξύ άλλων, στον νεοπλουτισμό και στη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής κουλτούρας…

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Πρόκειται για ένα εγκληματικό φαινόμενο τα βαθύτερα αιτία του οποίου σχετίζονται με τη φτωχοποίηση, τις κοινωνικές ανισότητες και τα νέα ήθη που αντικαθιστούν ολοένα και περισσότερο το παραδοσιακό αξιακό σύστημα της ελληνικής κοινωνίας.

Στα παραπάνω, βεβαίως, πρέπει να προστεθεί και ο σταδιακός μετασχηματισμός της ελληνικής κοινωνίας, η παραδοσιακή μορφή της οποίας φθίνει συνεχώς μαζί και το αξιακό της σύστημα, το οποίο αντικαθίσταται από νέα ήθη και αντιλήψεις που διαχέονται μέσα από ένα πραγματικό καταιγισμό μηνυμάτων από τα κοινωνικά δίκτυα και τον χαώδη κόσμο του διαδικτύου.

Αν γνωρίζαμε εμείς οι γονείς πόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά μας από τη φιλία μας-τη συντροφιά μας-την υγιή επικοινωνία μας όλα τα παραπάνω φαινόμενα θα είχαν μετριασθεί!!!”.

Αφήστε μια απάντηση