Ο καιρός του τριημέρου

Ο καιρός του τριημέρου

Ιδού ο καιρός του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, από τον συντοπίτη μας μετεωρολόγο, Μιχάλη Σιούτα:

Σάββατο, 13-3-2021
Πολύ καλός καιρός σ΄ όλη τη χώρα με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας. Τοπικές ομίχλες αναμένονται τη νύχτα και το πρωί.

Άνεμοι, Νοτιοδυτικοί, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα από -2 έως 18, στη δυτική και νότια από 3 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 18, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 18, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια, τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, άνεμοι ασθενείς 2-3 Μποφόρ και θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια, άνεμοι Νοτιάδες 3-4 Μποφόρ και θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Κυριακή, 14-3-2021
Το πρωί ηλιοφάνεια με συννεφιά και λίγες βροχές στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι αυξημένη συννεφιά με βροχές στη δυτική χώρα, στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί και αυξημένη αφρικανική σκόνη. Οι άνεμοι Νοτιάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Καθαρή Δευτέρα, 15-3-2021
Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες απ’ τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά έως το μεσημέρι και στην υπόλοιπη βόρεια και κεντρική χώρα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Οι άνεμοι από το μεσημέρι Βοριάδες, στα πελάγη 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Αφήστε μια απάντηση