Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Η πρόβλεψη του συντοπίτη μας μετεωρολόγου, Μιχάλη Σιούτα ο οποίος σημειώνει για τα χθεσινά μπουρίνια: ” Πολλές και σφοδρές καταιγίδες έδωσε η σημερινή αστάθεια, με αρκετό νερό και διάσπαρτες χαλαζοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Παρότι τα φαινόμενα αυτά είναι ισχυρά και δημιουργούν προβλήματα, ωστόσο επειδή είναι τοπικά για πολλούς περνούν απαρατήρητα. Λίγες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα συνεχισθούν στην κεντρική Μακεδονία (ψιλόβροχο στη Θεσσαλονίκη) και τις πρώτες βραδινές ώρες”

Ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες, άστατος καιρός από το μεσημέρι με συννεφιά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά στο Ιόνιο και την Κρήτη. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις προβλέπονται για τη Μακεδονία, τη βόρεια Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί στα πελάγη 4-5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στα βόρεια ηπειρωτικά από 9 έως 27 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 14 έως 29, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίο από 16 έως 27, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι Βοριάδες 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Στην Αττική ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13-6-2021

Άστατος καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα με συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική χώρα. Οι άνεμοι Δυτικοί στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-6-2021

Βελτίωση στη δυτική Ελλάδα, άστατος καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα στη βόρεια και ανατολική χώρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΤΡΙΤΗ 15-6-2021

Βελτίωση στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, με συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αφήστε μια απάντηση