Ο καιρός της εβδομάδας: Σφοδρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις βοριάδες

Ο καιρός της εβδομάδας: Σφοδρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις βοριάδες

Η πρόβλεψη από τον συντοπίτη μας μετεωρολόγο, Μιχάλη Σιούτα:

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 10-11/1/2022

Καιρός: Συννεφιά με βροχές σε όλη τη χώρα, ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες με πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά.

Άνεμοι: Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ, την Τρίτη θα γίνουν Βοριάδες 5-7 στο Αιγαίο έως 9 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια και κεντρική χώρα από -7 έως 12, στη δυτική και νότια από 3 έως 14, στα νησιά του νότιου Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά με βροχές και πιθανές καταιγίδες, ισχυρές τη νύχτα και το πρωί προς την Τρίτη. Οι άνεμοι Ανατολικοί 4-6 Μποφόρ, από την Τρίτη Βοριάδες 5-7 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ, την Τρίτη Ανατολικοί 5-7 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ 12-13/1/2022

Αισθητό κρύο, θυελλώδεις Βοριάδες, συννεφιά με βροχές και χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, στη βόρεια Ελλάδα χιόνια και σε πεδινά. Οι άνεμοι Βοριάδες 5-7 Μποφόρ, στο Αιγαίο 8-9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, με παγετό στη βόρεια και κεντρική χώρα θα κυμανθεί από -10 έως 7 βαθμούς, στη δυτική και νότια από 2 έως 10 και στη νότια νησιωτική χώρα από 7 έως 12 βαθμούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 14-15/1/2022

Λιακάδες με αρκετό κρύο στη βόρεια, δυτική και κεντρική χώρα. Στην ανατολική και νότια χώρα συννεφιά με τοπικές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Αιγαίο 5-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, τη νύχτα και το πρωί με παγετό στα ηπειρωτικά, στη βόρεια και κεντρική χώρα από -8 έως 10 βαθμούς, στη δυτική και νότια από 2 έως 12 και στη νότια νησιωτική χώρα από 7 έως 14 βαθμούς.

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση