Ο καιρός της εβδομάδας: Με χαμηλότερες θερμοκρασίες, βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Ο καιρός της εβδομάδας: Με χαμηλότερες θερμοκρασίες, βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Ο καιρός τη εβδομάδας από τον συντοπίτη μας μετεωρολόγο, Μιχάλη Σιούτα:

ΣΗΜΕΡΑ

Συννεφιά σ΄ όλη σχεδόν τη χώρα, τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Εξαίρεση με ηλιοφάνεια η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Από το μεσημέρι βελτίωση και στην υπόλοιπη βόρεια και ανατολική χώρα.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο Ανατολικοί 6-8 Μποφόρ, στο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 6-8 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: στη βόρεια και κεντρική χώρα από 2 έως 16, στη δυτική και νότια από 9 έως 20, στα νησιά από 13 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί συννεφιά και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι Ανατολικοί 3-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Στην Αττική το πρωί συννεφιά με τοπικές βροχές, από το μεσημέρι βελτίωση. Οι άνεμοι Βοριάδες 5-7, στα ανατολικά έως 8 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ 26-27/10/2021

Την Τρίτη, ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, τοπικές βροχές στην κεντρική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Κρήτη. Την Τετάρτη, ηλιοφάνεια στη βόρεια και κεντρική χώρα, συννεφιά με βροχές στη δυτική και νότια χώρα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο Ανατολικοί 6-8 Μποφόρ, στο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει με τις μέγιστες τιμές στη βόρεια και κεντρική χώρα έως τους 14-17 και στη δυτική και νότια τους 18-20 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-29/10/2021

Ηλιοφάνεια με συννεφιά στη Μακεδονία και τη Θράκη, τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά, στη δυτική χώρα, τη Στερεά και την Εύβοια, βροχές και καταιγίδες στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά με τις μέγιστες τιμές στη βόρεια και κεντρική χώρα στους 15-17 και στη δυτική και νότια τους 18-20 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ 30-31/10/2021

Στη βόρεια Ελλάδα ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά και λίγες βροχές. Στην υπόλοιπη δυτική, κεντρική και νότια χώρα άστατος καιρός με συννεφιά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει με τις μέγιστες τιμές στη βόρεια και κεντρική χώρα στους 15-17 βαθμούς και στη δυτική και νότια τους 18-20 βαθμούς.

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση