Ο καιρός της εβδομάδας: Με ισχυρές βροχές η «Αθηνά» έως την Τρίτη, νέα σφοδρή κακοκαιρία την Πέμπτη

Ο καιρός της εβδομάδας: Με ισχυρές βροχές η «Αθηνά» έως την Τρίτη, νέα σφοδρή κακοκαιρία την Πέμπτη

Η πρόβλεψη του συντοπίτη μας μετεωρολόγου, Μιχάλη Σιούτα.

Διαβάστε προσεκτικά:

Συννεφιά σ΄ όλη τη χώρα με βροχές, τοπικά ισχυρότερες με σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανόν τη δυτική Κρήτη.

Άνεμοι: στα πελάγη Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ, στο βόρειο αιγαίο Ανατολικοί 5-7 Μποφόρ.

Θερμοκρασίες: στα βόρεια ηπειρωτικά από 6 έως 19, στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 8 έως 25 και στις νησιωτικές περιοχές από 15 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη βροχές με σποραδικές καταιγίδες θα συνεχισθούν και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ 12-13/10/2021

Την Τρίτη συννεφιά με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα Δωδεκάνησα. Την Τετάρτη βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση το πρωί τοπικές βροχές στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και το απόγευμα στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι Βορειοδυτικοί, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα έως τους 17-19 βαθμούς, στην κεντρική και νότια τους 20-24, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 24-26 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-15/10/2021

Νέο κύμα κακοκαιρίας, με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες με ισχυρά φαινόμενα αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, σταδιακά και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Οι άνεμοι την Πέμπτη Νοτιάδες 5-7 Μποφόρ, την Παρασκευή θα γίνουν Βοριάδες 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, οι μέγιστες τιμές στη βόρεια Ελλάδα έως τους 15-17 βαθμούς, στην κεντρική και νότια τους 18-22, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22-25 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΞΥΡΙΑΚΗ 16-17/10/2021

Η κακοκαιρία θα συνεχισθεί με αυξημένη συννεφιά, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές σε αρκετές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι Βορειοδυτικοί, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, οι μέγιστες τιμές στη βόρεια Ελλάδα στους 14-16 βαθμούς και στην κεντρική και νότια τους 18-22 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση