Ο καιρός της εβδομάδας: Ανοιξη από την Πέμπτη και μετά!

Ο καιρός της εβδομάδας: Ανοιξη από την Πέμπτη και μετά!

Ευχάριστα μαντάτα μας επιφυλάσσει ο καιρός αυτής της εβδομάδας, καθώς οδηγούμαστε σε ανοιξιάτικες συνθήκες από την Πέμπτη και μετά!

Ιδού η πρόβλεψη από τον συνδημότη μας μετεωρολόγο, Μιχάλη Σιούτα:

Σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Συννεφιά έως τις πρωινές ώρες με λίγες βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου, τις Κυκλάδες, ισχυρότερες βροχές στην Κρήτη και ισχυρές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα. Τη νύχτα και το πρωί είναι πιθανές τοπικές ομίχλες.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο Νοτιοανατολικοί 4-6 Μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο Βοριάδες 4-5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια και κεντρική χώρα από -2 έως 19, στη δυτική και νότια χώρα από 8 έως 21, στα νησιά από 10 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με συννεφιά, πιθανές ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Στην Αττική ηλιοφάνεια με συννεφιά, οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ 2-3/11/2021

Την Τρίτη άστατος καιρός, με συννεφιά σ’ όλη σχεδόν τη χώρα και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια και σταδιακά στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Την Τετάρτη βελτίωση στις περισσότερες περιοχές, λίγες βροχές στα δυτικά και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τοπικές ομίχλες είναι πιθανές τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι Νοτιάδες, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, οι μέγιστες τιμές στη βόρεια και κεντρική χώρα στους 19-21, στην υπόλοιπη χώρα τους 22-24 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-5/11/2021

Καλός καιρός, σχεδόν αίθριος σ΄ όλη τη χώρα. Τοπικές ομίχλες είναι πιθανές τη νύχτα και το πρωί. Αναμένεται αυξημένη αφρικανική σκόνη. Οι άνεμοι Νοτιάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, οι μέγιστες τιμές στη βόρεια και κεντρική χώρα στους 22-25, στην υπόλοιπη χώρα τους 24-27 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ 6-7/11/2021

Καλός καιρός, σχεδόν αίθριος σ΄ όλη σχεδόν τη χώρα. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε Βορειοανατολικούς, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα, οι μέγιστες τιμές στη βόρεια και κεντρική χώρα στους 23-26, στην υπόλοιπη χώρα τους 25-28 βαθμούς.

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση