Ο καιρός σήμερα: Ηλιος με “δόντια” και παγωνιά

Ο καιρός σήμερα: Ηλιος με “δόντια” και παγωνιά

Η πρόβλεψη από τον συντοπίτη μας μετεωρολόγο, Μιχάλη Σιούτα:

Λιακάδες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο, συννεφιά με λίγες βροχές στην υπόλοιπη χώρα με λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το βράδυ της Παρασκευής, τοπικές βροχές με χιόνια στα ορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, το βόρειο Αιγαίο και την ανατολική Θεσσαλία.

Άνεμοι: Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-5 στο Αιγαίο 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια και κεντρική χώρα από -3 έως 11, στη δυτική, κεντρική και νότια από 2 έως 14 και στα νησιά από 8 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη λιακάδα με πρόσκαιρη συννεφιά. Οι άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 3 έως 8 βαθμούς.

Στην Αττική ηλιοφάνεια με συννεφιά, τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι Βοριάδες 3-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-12-2021

Κακοκαιρία στην ανατολική και νότια χώρα με βροχές, καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο, χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου. Στη Μακεδονία, την Ήπειρο και το Ιόνιο ηλιοφάνεια με συννεφιά. Οι άνεμοι Βοριάδες 6-8 Μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο έως 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, στη βόρεια χώρα θα κυμανθεί από -4 έως 8, στη δυτική, κεντρική και νότια από -2 έως 13 και στα νησιά από 6 έως 15 βαθμούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-12-2021

Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα λιακάδες, στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά, βροχές, χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινά της κεντρικής και ανατολικής χώρας, της Εύβοιας και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι Βοριάδες 6-8 Μποφόρ, στο Αιγαίο έως 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, στη βόρεια χώρα θα κυμανθεί από -7 έως 8, στη δυτική, κεντρική και νότια από -5 έως 13 και στα νησιά τους 6 έως 14 βαθμούς.

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση