Ο “Θου-Βου” στο κέντρο της Περαίας-Ενστάσεις από Χατζηχριστοφή

Ο “Θου-Βου” στο κέντρο της Περαίας-Ενστάσεις από Χατζηχριστοφή

Ενα γκράφιτι με τον Θανάση Βέγγο, τον θρυλικό “Θου-Βου”, κοσμεί εδώ και λίγα 24ωρα το κέντρο της Περαίας, θυμίζοντας σε όλους την ταινία που γύρισε ο αξέχαστος κωμικός μας πριν από αρκετά χρόνια σε αυτό το σημείο.

“Μια ακόμη δράση στα πλαίσια καλλωπισμού της πόλης μας κοντεύει να τελειώσει, μας προλάβαν όμως και έγινε viral προτού ολοκληρωθεί.
Το ξεκίνημα έγινε με την απεικόνιση του Θανάση Βέγγου στην ταινία του 1969 Θου-Βου Φαλακρός Πράκτωρ -Επιχείρησις: Γης Μαδιάμ. (Σκηνοθεσία: Θανάσης Βέγγος μια από τις πιο όμορφες σκηνές της φιλμογραφίας του Βέγγου).
Ο Θου-Βου ακούει την πλάκα με της οδηγίες αποστολής στη μικρή πλατεία μπροστά στην αποβάθρα της Περαίας με φόντο το παρεκκλήσι Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας που μας πρότειναν και μας γνώρισαν έναν καταπληκτικό άνθρωπο και εξαιρετικό καλλιτέχνη Hari Mitrushi που επιμελήθηκε το έργο.
Τον δημότη μας εθελοντή και συν-εμπνευστή της ιδέας
Χριστοφορος Γαβρας για την πολύτιμη βοήθεια του… εμείς συνεχίζουμε δυναμικά με νέες συνεργασίες και νέα έργα που θα ομορφύνουν τον Δήμο μας σε όλες του τις γειτονιές”, είναι η ανάρτηση του αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παναγιώτη Τροκάνα, για το συγκεκριμένο γκράφιτι.

Ωστόσο, αμέσως υπήρξαν ενστάσεις από τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης του Γιάννη Μαυρομάτη, Κατερίνα Χατζηχριστοφή:

“Δεν έχω κάτι με το Θανάση Βέγγο και εκτιμώ το έργο του αλλά μήπως δε ταιριάζει σε ένα τόσο κεντρικό σημείο του δήμου μας? Αυτό το πολιτιστικό προφίλ θέλουμε να προβάλουμε στους επισκέπτες? Τί να πω.. περί ορεξεως κολοκυθόπιτα”, σχολίασε.

Αφήστε μια απάντηση