Ο Α. Γεωργιάδης στα γραφεία της ThessIntec στη Περαία-Φωτορεπορτάζ και βίντεο από το BestCity.gr

Ο Α. Γεωργιάδης στα γραφεία της ThessIntec στη Περαία-Φωτορεπορτάζ και βίντεο από το BestCity.gr

Τα καινούρια γραφεία της Thess Intec στην Περαία (επί της οδού Πινδάρου) όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο τεχνολογικό πάρκο έρευνας και καινοτομίας επισκέφθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της σημερινής του παρουσίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το έργο και μάλιστα το είχε αναφερθεί σε αυτό στην πρώτη του επίσκεψη στη ΔΕΘ. Τόνισε επίσης ότι αυτή η διαδικασία που γίνεται για το Thess Intec δεν έχει γίνει για κανένα άλλο project στην Ελλάδα.

«Τρέξαμε τις διαδικασίες, τώρα ετοιμάζονται οι περιβαλλοντικές μελέτες, έτσι ώστε το έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε, και φυσικά με την ιδιωτική συμμετοχή, θα γίνει πραγματικότητα» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Η δημιουργία του ξεπερνά κατά πολύ τη σημασία της Θεσσαλονίκης αλλά για τη Θεσσαλονίκη θα αποτελεί κομβικό γεγονός κορυφαίας σημασίας καθώς βάζει τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη, που βέβαια είναι με τα καλά της πανεπιστήμια, αλλά δεν έχει τη μάζα, τον όγκο και τη συγκέντρωση για να μπορεί να ανταγωνιστεί άλλες πόλεις. Έτσι λοιπόν η Θεσσαλονίκη έχει την ευκαιρία με τη δημιουργία του Thessintec να γίνει η πόλη της ψηφιακής τεχνολογίας, της καινοτομίας και της προόδου».

Ο πρόεδρος της Thessintec κ. Ευθυμιάδης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Ελλάδα που χρειάζεται η χώρα, για να μπορούν οι Έλληνες επιστήμονες και κι νέες επιχειρήσεις να μένουν στην Ελλάδα.

«Όταν τελειώσει το έργο θα έχει αλλάξει ταυτόχρονα και το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας, θα ξέρουμε ότι δεν είμαστε βιομηχανία της έντασης εργασίας αλλά της γνώσης και της τεχνολογίας» ανέφερε.

Το BestCity.gr, ήταν εκεί και κατέγραψε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη:

Αφήστε μια απάντηση