Οι παρεμβάσεις της παράταξης Τζέκου ενόψει του σημερινού δημοτικού συμβουλίου

Οι παρεμβάσεις της παράταξης Τζέκου ενόψει του σημερινού δημοτικού συμβουλίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη του Θόδωρου Τζέκου, “Συμμετέχω Θερμαϊκός”, ενόψει της σημερινής συενδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Δείτε ποια θέματα θα θέσει:

“Συνεδριάζει σήμερα 27.4.2022 το δημοτικό συμβούλιο.

Δυστυχώς η διοίκηση επιμένει ακόμα στη βολική για την ίδια διαδικασία των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη.
Σε ένα δημοτικό συμβούλιο, ούτως ή άλλως, απογυμνωμένο από αρμοδιότητες, αφού φρόντισε η κυβέρνηση να μεταφέρει στην οικονομική επιτροπή όλες τις σημαντικές αρμοδιότητες, με αποτέλεσμα να καταντήσει το δημοτικό συμβούλιο σχεδόν διακοσμητικό όργανο.

Η δημ. παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ θα θέσει κατά τη συνεδρίαση δύο ερωτήματα στο δήμαρχο:
1ον: Μετά την καταγγελία από τον ανάδοχο εργολάβο της σύμβασης για την ανάπλαση της παραλίας της Αγίας Τριάδας, πρέπει να θεωρούμε χαμένο το σημαντικότατο αυτό έργο που περιμένουν τόσα χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής; Υπάρχει χρονικό περιθώριο για επαναδημοπράτηση του έργου ή για τη συνέχισή του από τον επόμενο στη σειρά μειοδότη;

2ον: Η διοίκηση του δήμου φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τη διεκδίκηση της διαπλάτυνσης της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας και τα συνοδευτικά αυτής έργα. Μία διαχρονική διεκδίκηση των διοικήσεων τις τελευταίες δεκαετίες. Στον αντίποδα αυτού, έχει αποθέσει πλέον τις δυνάμεις της μόνο στο πλάνο των τριών κυκλικών κόμβων. Για ποιο λόγο έγινε αυτή η μεταστροφή των διεκδικήσεων του δημάρχου; Ποιες εγγυήσεις έχει ότι με την επιλογή αυτή θα έχουμε την πολυπόθητη αποσυμφόρηση και τον εξωραϊσμό του δρόμου που επιθυμούμε;

Από τα θέματα ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου θα ξεχωρίσουμε την έναρξη επιτέλους των διαδικασιών δημιουργίας νομικού τμήματος στο δήμο μας. Η πίεση της παράταξής μας, εντός και εκτός του δημ. συμβουλίου, σταθερά απέναντι σε αυθαίρετες και προκλητικές αναθέσεις νομικών υπηρεσιών, με γνώμονα το συμφέρον του δήμου, φαίνεται ότι απέφερε καρπούς!”

Αφήστε μια απάντηση