Οι εχθροί της Ρωσίας: Ο κατάλογος του Πούτιν περιλαμβάνει και την Ελλάδα

Οι εχθροί της Ρωσίας: Ο κατάλογος του Πούτιν περιλαμβάνει και την Ελλάδα

Η Ρωσία κατάρτισε έναν κατάλογο με χώρες που επέβαλαν κυρώσεις εναντίον της μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία έφτιαξε έναν κατάλογο ξένων κρατών και εδαφών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας, των εταιρειών της και των πολιτών της, μετά την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία.

Οι χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Ρωσίας:

Οπως αναφέρει το tass.com, η λίστα των χωρών που επέβαλαν κυρώσεις περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, τα κράτη της ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο (συμπεριλαμβανομένου του Τζέρσεϊ, της Ανγκουίλα, των Βρετανικών Παρθένων Νήσων), το Γιβραλτάρ, την Ουκρανία, το Μαυροβούνιο, την Ελβετία, την Αλβανία, την Ανδόρα, την Ισλανδίας, το Λιχτενστάιν, το Μονακό, τη Νορβηγίας, το Σαν Μαρίνο, τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία, τη Μικρονησία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν (που θεωρείται έδαφος της Κίνας, αλλά κυβερνάται από τη δική της διοίκηση από το 1949).

Οι χώρες και τα εδάφη που αναφέρονται στον κατάλογο επέβαλαν ή εντάχθηκαν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση σημείωσε ότι, σύμφωνα με αυτό το διάταγμα, Ρώσοι πολίτες και εταιρείες, το ίδιο το κράτος, οι περιφέρειες και οι δήμοι του που έχουν συναλλαγματικές υποχρεώσεις προς ξένους πιστωτές από τη λίστα των μη φιλικών χωρών θα μπορούν να τους πληρώσουν σε ρούβλια. Η νέα προσωρινή διαδικασία ισχύει για πληρωμές που υπερβαίνουν τα 10 εκατομμύρια ρούβλια τον μήνα.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση