Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για ασφαλή Ανάσταση, χωρίς απρόοπτα

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για ασφαλή Ανάσταση, χωρίς απρόοπτα

Ενημερωθείτε για την ασφάλειά σας..!

Σε χώρους με συνωστισμό κρατάμε τις λαμπάδες ή τα αναμμένα κεριά, σε απόσταση ασφαλείας από τους διπλανούς μας και σβήνουμε τη λαμπάδα ή το κερί μας εάν το θεωρήσουμε απαραίτητο.

▪ Επιτηρούμε τα παιδιά καθώς στις παιδικές λαμπάδες, τα παιχνίδια που είναι τοποθετημένα πάνω σ ’αυτέςβρίσκονται πολύ κοντά στη φλόγα και μπορεί ανά πάσα στιγμή, να πιάσουν φωτιά.
Συμβουλές για τα κάρβουνα ψησίματος – ψησταριές

▪ Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ψησταριές και τις σούβλες.
Τα αναμμένα κάρβουνα και τα πυρωμένα σίδερα αποτελούν σοβαρή αιτία εγκαυμάτων και πρόκλησης πυρκαγιών.

▪ Όταν τοποθετούμε τις σούβλες σε υπαίθριο χώρο να είναι καθαρός περιμετρικά από εύφλεκτα υλικά (σκουπίδια, ξηρά χόρτα κ.τ.λ.), αλλά και σε απόσταση ασφαλείας από τέντες ή άλλα αντικείμενα, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ψησταριές προπανίου

▪ Σε κάθε χρήση ελέγξτε το σωλήνα που συνδέεται με το δοχείο για τυχόν διαρροές εφαρμόζοντας αραιό σαπουνόνερο στη σωλήνα. Στην περίπτωση διαρροής θα δείτε φυσαλίδες. Λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς του προπανίου είναι σχετικά εύκολο να διαπιστώσετε την ύπαρξης διαρροής και με την οσμή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, κλείστε αμέσως τη στρόφιγγα και απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. Αν παρόλο που έχετε κλείσει τη στρόφιγγα, εξακολουθεί να υπάρχει διαρροή καλέστε το 199 ή 112. Σε καμία περίπτωση μην μετακινείτε τη σχάρα ψησίματος.
Να μην γίνεται απόρριψη κάρβουνων σε κάδους .

▪ Οι χρήστες δεν πρέπει να απομακρύνονται από τους χώρους ψησίματος εάν δεν έχουν βεβαιωθεί ότι τα κάρβουνα έχουν σβήσει εντελώς διότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιά.
Συμβουλές για χρήση βεγγαλικών.

▪ Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ εάν πρόκειται να κάνετε χρήση πυροτεχνημάτων – βεγγαλικών.

▪ Μην επιστρέφετε στον χώρο των αναμμένων πυροτεχνημάτων – βεγγαλικών για να ανάψετε κάποιο που έσβησε.

▪ Μην πετάτε τα πυροτεχνήματα – βεγγαλικά κοντά στο πλήθος και σε εύφλεκτα υλικά (καύσιμα, οχήματα, κάδους απορριμμάτων, οικίες, βλάστηση-δέντρα-δασικές εκτάσεις κλπ).

▪ Μη δίνετε στα μικρά παιδιά να κρατούν πυροτεχνήματα – βεγγαλικά.

Σε περίπτωση Ανάγκης Καλέστε το 199 ή και το 112.

Αφήστε μια απάντηση